PRIVACY POLICY

ASICS PRIVACY POLICY

Effective: 1 April 2022

We value the trust that you place in us by sharing your personal data with us. ASICS takes your privacy seriously and is committed to handling your personal data in a way that is fair and worthy of that trust. ASICS will take all reasonable steps to protect your information from misuse and to keep it secure.
We believe it is important to inform you about how we will use your personal data. Therefore, we encourage you to carefully read this privacy policy (“Policy”), which describes our privacy practices and the rights and choices you have regarding your personal data. We also encourage you to read possible additional privacy clauses that may be applicable when you use certain services or purchase certain products.

 

SCOPE

This Policy applies to all personal data we collect,  use, disclose or otherwise process about you when you create an OneASICS account or another ASICS account, when you visit or use the websites, applications, web shops, platforms, online, mobile, instore or other services of ASICS, when you (or the business you represent) purchase our products in ASICS’ stores, online or through wholesale, when you participate in events, running races, promotions, contests, tests or research projects of ASICS or interact with us through social media or otherwise on- or offline (collectively the ‘Services’).

For purposes of this Policy, ‘personal data’ means any information that relates to, describes, or is reasonably associated or linked or likable to you, or through which we can identify you, as further described below in the section ‘Personal Data We Collect’.

 

WHO WE ARE

ASICS is an international athletic equipment company, with headquarters in Japan and establishments worldwide. Our name is an acronym for the Latin phrase Anima Sana In Corpore Sano (A Sound Mind in a Sound Body). ASICS was founded on the belief that sports are the best way to create a sound mind and body. Our brands include ASICS, Onitsuka Tiger, UNOHA, Haglöfs and ASICS Runkeeper. 

Depending on where you live and which of our products you are purchasing or which of our Services you are using, one or more of our ASICS companies will be the responsible controller for the personal data we collect. An overview of the applicable responsible ASICS companies who may process your personal data, as well as their representatives can be found here. The responsible ASICS companies will be referred to hereafter as ‘ASICS’ or ‘we’ or ‘our’.

 

PERSONAL DATA WE COLLECT

The information we collect about you directly when you buy our products, use our Services or otherwise interact with us, from third parties, or automatically related to the use of our website and Services vary and may include the following (jointly referred to as: ‘personal data’), depending on the circumstances:

General:

  • Your (business) contact details. Your name and contact details, such as your telephone number and email address.
  • Your purchases in our stores and online. The data we collect if you use our Services to purchase a product or purchase in store, such as the amount and date of your purchase, the product you purchase or Service(s) you use, your clothing or shoe size, the location of the ASICS store related to your purchase, your location, the website or app through which you make your purchase, the payment method, payment status, any discount, gift card or voucher code, your invoice, order (tracking) number, the delivery method, the delivery and billing address and, if applicable, information about returns.
  • Your account data (including data added thereto). Data related to your OneASICS or other ASICS account(s), such as your account name or similar unique account identifier, password, your date of birth, your gender or gender identity, language preferences, the country you live in, your pictures and other information you may share with us. If you have chosen to create an OneASICS account via a third-party social media account such as Facebook, ASICS will receive basic information retained by the relevant social media account, such as your email address. If you have chosen to connect your Race Roster account to your OneASICS account, ASICS will receive information about your Race Roster account, such as your name, email address and information relating to your race registration(s) or race result(s).
  • Information regarding your use of our online Services. This may include data regarding the pages you visit on our websites, the products and services you like, your wish list and the content of your abandoned shopping cart.
  • Details regarding your child(ren). The data we receive from you in relation to your child(ren) related to the Services, for example, their name or nickname, age, gender, shoe size, preferred sports, favourite colour or photo.
  • Your leisure activities, interests, running races and other events. This includes information regarding running races and events we organize or sponsor including your interest in and registration for those running races or other events (including the date and place of the running race or other event, your personal targets and results), as well as your reason for running and other fitness activities, whether you prefer to run alone or with friends, and what other sports you enjoy.
  • Your coaching and sports capabilities. Any information you provide to us when we sponsor you or when you participate in events or promotions as a trainer, coach, participant or promotor, including your interests, skills, qualifications or accomplishments.
  • Your training and running data. The training and running data that you fill out on or generate through the use of our Services (such as ASICS Runkeeper) or that you import from other apps or services from our partners or third parties, including your running experience and current running abilities (the distance you can run and the time that you can run it in), your training goal(s) (aimed distance and race time), your performance (distance and race time records), your training schedule (date, duration and type), your type of running (trail running, natural running or speed running) and your fitness activities.
  • Your (phone) contacts. The data you voluntary provide us access to in order to allow you to interact with your contacts as part of our Services (such as ASICS Runkeeper). ASICS will, subject to your consent, access and store information about your phone contacts in order to identify potential connections and help you connect and interact with them on your Runkeeper feed, e.g., commenting on or liking activities and activity tagging.
  • Your details related to contests and sweepstakes. The data we collect if you participate in a contest, prize promotion or sweepstake.
  • Your reviews and content. The opinions, experiences, preferences and interests, and product or event reviews that you publish on our websites or Services or share with us online, through social media or otherwise, including your social media handle or other identifier(s), experiences and tips regarding gear, your race day and your training schedule.
  • Your images. We have CCTV cameras in our stores or offices which record your images when you visit these. We may also film or take photos at ASICS (sponsored) events or during other specific interactions.
  • Your communication data, including call recordings. Your requests, any complaints you may have and any other data that we receive if we communicate with you via e-mail, online, telephone or via social media. We may, subject to and in accordance with local law, record and retain a copy of such communications.

 

SPECIAL CATEGORIES OF PERSONAL DATA:

We also collect information you voluntarily provide to us in relation to your physique, condition or nutrition in order to recommend, customize and enhance your experience when purchasing our products and using our Services. Such personal data may – by itself or in combination – reveal information about your (physical) health. The special categories of personal data include:

  • Activity data and other information you provide when using the Services, including participating in one of our tests or research projects. Your foot and clothes size and other personal measurement information and activity data that you voluntarily share with us about yourself or your child(ren), through the use of the Services or that you import from other apps or services from our partners or third parties, such as weight, height, heart rate, calories burned, steps taken, nutritional information, sleep activities, other activity data (type, duration and frequency of fitness activities, distance, speed, pace, cadence, step count) and injuries.
  • Your running specifics. Your current running shoe, which running type you are and the level of your running.
  • Your test and measurement results. Measurement data we collect if you participate in one of our tests or research projects or measurement programs, such as ASICS FOOT ID, Running Lab, leg alignment measurement, body composition measurement, leg strength test, running form test, aerobic test and similar measurement programs and tests. Measurement data that we collect during our tests may also include heart rate, blood pressure, oxygen level in blood, fat and muscle mass weight and percentage, BMI, BMR, strength and endurance.

In addition, depending on the Services you use and with your permission, we may also collect and use information regarding your location, such as GPS data, accelerometer, or your running route (including precise location data that shows your geographical position).

Where required, we will only use health and location data if you voluntarily share it with us, and with your prior consent or at your direction, for the purposes set out in this Policy. You may refuse or revoke your consent at any time, as set out below (see the section ‘Your Rights’).

 

PERSONAL DATA WE COLLECT AUTOMATICALLY 

Subject to local law requirements, we may also collect your electronic identification data (obtained by means of cookies or similar technologies), including personal data about how you access, use and interact with our online services. This may include information such as your IP address, MAC address, mobile device identifier (IDFA or GAID), cookie ID, cookie content, browsing and click behaviour and other activities, purchase information, domain name, referrer-URL, access dates and times, hardware and software information and settings, information about the device you use (e.g., device ID, device type), and approximate location. We also may use pixels in HTML emails to understand if you read the emails we send to you. For more information, see the section ‘Cookies, Analytics and Personalization’ below or our Cookie Policy.

 

HOW WE USE YOUR PERSONAL DATA

ASICS uses and processes the personal data it has collected about you for the purposes set out below.

  • For the performance of our agreement with you. In order to manage and handle your purchases (online, in our stores and through wholesale) and to provide you with the Services you requested from us, including handling your requests or administering your ASICS accounts, we use your (business) contact details, information regarding your purchases (in our stores, online or through wholesale), your account and electronic identification data, information regarding the Services you used, information regarding your leisure activities, interests and events, information regarding your child(ren), information regarding your training or coaching capabilities, information regarding your training and running data (including your fitness activities), your contest data, your communication data and – after your consent thereto – information regarding your activity, personal measurements, your running specifics, your tests and measurement results, and your location data.
  • To comply with a legal obligation. Any information referred to above in the section ‘Personal Data We Collect’ may be used to maintain appropriate business records, to comply with lawful requests by public authorities and to comply with applicable laws and regulations or as otherwise required by law.
  • For our legitimate commercial interests. Where we have a legitimate interest in the effective delivery of information, Services and products to you and in the effective and lawful operation of our business (in each case provided such interests are not overridden by your rights) to use the personal data referred to above in the section ‘Personal Data We Collect. Specifically, we may use the relevant personal data listed in the section ‘Personal Data We Collect’:
    • Marketing and promotional content: to send you gifts or discount coupons, for example at the end of year or on your birthday; to send you newsletters or general marketing materials and promotional content as well as surveys about products and Services you have purchased, used, or may be interested in; or to remind you by email of your abandoned cart. ASICS may, subject to and in accordance with applicable law, do so via postal mail, email, SMS, other electronic means or otherwise. You may at any time opt out of receiving such marketing materials by following the instructions in the communication you received from us. You can also control your marketing preferences via your profile settings or by reaching out to us;
    • Improving our products and Services: to improve our products and Services as well as to better understand our customers both on an aggregated and on an individual basis. In order to do so, we may combine the data we have obtained about you across the different ASICS entities and Services that have collected your personal data (if applicable). This also means that we analyse your use of our products and Services and we use this information to improve our products and Services and to give you a better user experience (e.g., we analyse what ASICS you visit, which products and Services you use and like, and how you use these products and Services, which enables us to create personal profiles and to assess what may be interesting to you, to personalize recommendations we can give you when you purchase our products or use our Services (e.g., based on your previous purchases and use of our Services)). Creating such personal profiles of our customers also enables us to send you personalized marketing materials that relate to your use of our products and Services, if you have chosen to receive such materials;
    • Advertising: to promote our products and Services and to allow us to provide, personalise, measure, and improve our digital advertising. For example, to show you suggestions and targeted ads (including on third party websites or social media) based on how you interact with us or to create specific target audiences. To do this, we may share limited personal data (such as electronic identification data, contact information, country and conversion status) with our advertising partners, including social media platforms such as Facebook, Instagram, Google, Snapchat, Pinterest etc. Please note that such information may not be used for our advertising partners’ own (marketing) purposes;
    • Personalize content: to further customize your training plan, allow you to adjust a specific run to the ground circumstances(i.e. concrete, trail or treadmill) or to provide you with more detailed information about your runs. For example, we may enrich your personal data with data from other third-party sources, such as weather forecasts based on your location (expected temperature, humidity, wind) and traffic forecasts (chance of air pollution) to suggest a specific run;
    • Analytics and statistics: to generate aggregated statistics and analytics about users of our products and Services and in store visitors;
    • Surveys and feedback: to obtain feedback on our products and Services and develop and improve the quality of our products and Services (e.g., by conducting customer satisfaction surveys or research);
    • Security: for security and fraud prevention and detection purposes; for system integrity purposes (preventing hacking, cheats, spamming, etc.); to prevent, detect and investigate fraud, misuse, harassment or other types of unlawful activities and to take action regarding illegal activities, suspected fraud, situations involving potential threats to the safety or legal rights of any person or third party, or violations of this Policy and our applicable agreements and terms of use;
    • Business Operations: to facilitate our business operations, and to operate company policies and procedures; and to enable us to merge, sell, acquire, or transfer assets (including to negotiate the aforementioned); and
    • Other purposes: for other legitimate business purposes permitted by applicable law.

To the extent that we rely on our legitimate interests as a legal basis for our use of your personal data, you have the right to object to such use, and we must stop such processing, unless we can either demonstrate compelling legitimate grounds for the use that override your interests, rights and freedoms or where we need to process the data for the establishment, exercise or defence of legal claims (see ‘Your Rights’).

  • Use of information based on your consent. Where you have provided and we rely on your consent
    • we may use the personal data referred to above in the subsection ‘Special Categories of Personal Data’ (i.e., health data and location data) for the purposes set out in this Policy.
    • we may use the personal data referred to above in the section ‘Personal data we collect’ for marketing purposes based on your profiles via email, SMS, app, push notification, other electronic means or otherwise; recording our customer service calls for quality and management purposes; providing the opportunity to connect and interact with your phone contacts on Runkeeper; sharing (limited) personal data with Race Roster; sharing your Runkeeper activity data with other Runkeeper users; sending our newsletters; and if you consent to participate in certain of our research projects.
    • we may also ask for your consent to process certain personal data for other specific purposes. If we do so, we will provide you with full details of the personal data that we would like to process and the reason for such use, so that you can carefully consider whether you wish to consent. 

You can withdraw your consent at any time as described in the section ‘Your Rights’ below.

 

HOW WE SHARE YOUR DATA

We may share your personal data with the following parties:

  • Data controllers within the ASICS Group. Amongst the responsible ASICS companies that may use your personal data as described in this Policy. An overview of the relevant responsible ASICS companies can be found here
  • Service Providers and Processors. With third party vendors, agents, service providers, and affiliated entities that we engage to provide services to us on our behalf, such as support for the internal operations of our websites, online stores (including payment processors and third parties we use for sending your orders to your home address), Services (e.g., technical support processing), research, digital marketing as well as related offline product support services, data storage and other services.

In providing their services, these third parties may access, receive, maintain or otherwise process personal data on our behalf. Our contracts with these service providers do not permit use of your information for their own commercial purposes. Consistent with applicable legal requirements, we take commercially reasonable steps to require third parties to adequately safeguard your personal data and only process it in accordance with our instructions.

  • Partners. Sometimes ASICS may offer you a service or application in co-operation with partners or co-sponsors, in which case we may also disclose your personal data to the relevant partners, but only where you have consented or directed that we do so, or where doing so is necessary to fulfil your order or respond to your request. We will notify you prior to the sharing, and you will have the choice not to participate or to otherwise object to such sharing. If you win a contest or sweepstake, we may disclose the names of winners online.
  • Race Roster. If you choose to connect your OneASICS account with your Race Roster account, personal data (including your name, email address and Runkeeper data, such as your run activity data ) will be shared with Race Roster and will be processed by Race Roster in accordance with the applicable privacy policy.
  • Advertising or marketing partners. We may share limited personal data (such as electronic identification data, contact information, country and conversion status) with our advertising partners, including social media platforms such as Facebook, Instagram, Google, Snapchat, Pinterest etc. to show you suggestions and targeted adverts (also on websites of third parties or social media) based on how you interact with us or to create specific target audiences.
  • Runkeeper users. We may also share your training and running data with other Runkeeper users (contacts or (suggested) friends) if you have provided us with your consent to do so.
  • Third parties in case of legal requirement. We may also disclose your personal data if we believe we are required to do so by law, or that doing so is reasonably necessary to comply with legal processes; when we believe it is necessary or appropriate to disclose personal data to law enforcement authorities, such as to investigate actual or suspected fraud or violations of law, breaches of security, or breaches of this Policy; to respond to any claims against us; and, to protect the rights, property, or personal safety of ASICS, our customers, or the public.
  • Corporate Transaction. We may disclose personal data, as part of any actual or contemplated merger, sale, transfer of ASICS’ assets, acquisition, bankruptcy, or similar event, including related to due diligence conducted prior to such event, where permitted by law.
  • With Consent. We may also disclose information about you, including personal data to any other third parties, where you have consented or requested that we do so.

Notwithstanding anything else in this Policy, we may share aggregate or de-identified information with third parties for research, marketing, analytics and other purposes, provided such information does not identify a particular individual.

 

COOKIES, ANALYTICS AND PERSONALIZATION

Subject to your prior consent (to the extent required), we and our third-party providers use cookies, clear GIFs/pixel tags, JavaScript, local storage, log files, and other mechanisms to automatically collect and record information about your browsing activities, and use of the Services. We may combine this “activity information” with other personal data that we collect about you.  

Generally, we use this activity information to understand how our Services are used, track bugs and errors, improve our Services, verify account credentials, allow logins, track sessions, prevent fraud, and protect our Services, as well as for targeted marketing and advertising purposes, to personalize content and for analytics purposes.  For more detailed information about these mechanisms and how we collect and use activity information, see our Cookie Policy.

  • Do-Not-Track. Please note we do not respond to browser do-not-track requests. You may, however, disable certain tracking as discussed in the applicable Cookie Policy.

 

SOCIAL MEDIA

If you participate in various social media forums like Facebook, Twitter, Snapchat, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn, etc., you should be familiar with and understand the tools provided by those sites that allow you to make choices about how you share the personal data in your social media profile(s).

Please note that the relevant privacy practices or policies of these third parties – not this Policy – apply to the processing of data by these tools, so we encourage you to read the applicable privacy notices, terms of use and related information about how your personal data is used in these social media environments.

Also, depending on the choices you have made regarding your settings on various social media sites (and/or in combination with your settings on the ASICS pages), certain personal data may be shared with ASICS about your online activities and social media profiles (e.g., interests, marital status, gender, username, photo, comments and content you have posted/shared etc.).

 

IF YOU ARE UNDER 16 YEARS OF AGE

Our online services are not directed to children under 13 years of age.  If you believe we have collected information about a child under the age of 13 without a legal basis, please contact us (see ‘Data Protection Officer - Contact and Queries’ below) so that we may take appropriate steps to delete such information.

If you are at least 13 but under 16 years of age, you must get the consent of your parent or legal guardian before you give us any personal data about yourself. Your parent or guardian should contact the ASICS company responsible for using your personal data – the overview of the applicable ASICS companies can be found here - and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. ASICS needs this information in order to verify that they have provided the necessary consent. We may follow up by phone or other means in some circumstances. If you are at least 13 but under 16 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information.

 

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA

Please be informed that we transfer and process any personal data you provide to us to countries other than your country of residence. The laws of these countries may not provide an equivalent level of protection to your personal data as the laws in your home country. ASICS will therefore seek to ensure that all adequate safeguards are in place and that all applicable laws and regulations are complied with in connection with such transfer.

For data transferred from the European Economic Area (‘EEA’) or United Kingdom to countries outside the EEA/UK that do not provide an adequate level of protection, ASICS is using Intra Group Data Transfer Agreements based on the EU Standard Contractual Clauses adopted by the European Commission (‘Standard Contractual Clauses’) and other local legal transfer provisions. With respect to transfers from the EEA and UK to parties outside the ASICS group companies, ASICS will base the transfer on appropriate safeguards, such as the Standard Contractual Clauses or other approved data transfer or certification mechanisms, together with binding and enforceable commitments by the recipient. In each instance, ASICS will assess the transfer and ensure that any additional technical and organizational measures are put in place to ensure that an adequate level of protection is provided.

 

SECURITY

ASICS has implemented technical, physical, and organizational measures and controls designed to protect the personal data we collect against unauthorised or unlawful use, alteration, unauthorised access or disclosure, accidental or wrongful destruction, and loss. Please be aware that despite our efforts, no security measures can guarantee absolute security.  In addition, you can also take certain steps to protect your account and your personal data, for example, not reusing passwords across multiple websites, choosing passwords that are not easily guessed, and promptly reporting any suspicious activity or unauthorized account access.

 

DATA RETENTION

ASICS retains your personal data for as long as required to satisfy the purpose for which they were collected and used (for example, for the time necessary for us to send you the newsletters you subscribed to, to provide you with customer service, answer queries or resolve technical problems, etc.), unless a longer period is necessary for our legal obligations or to defend a legal claim.

If you have created an OneASICS account or another ASICS account with us, we will delete such account and your personal data upon your request or 30 days after it has become inactive. We will consider your account ‘inactive’ when you haven’t used your OneASICS account or another ASICS account for a period of 2 years. Before your account becomes inactive, we will notify you to use your OneASICS or another ASICS account to prevent your account from becoming inactive. When we close your account, your personal data will be deleted, unless you are using the RunKeeper app, in which case your training and running data will be stored for an additional 4 years after your account becomes inactive (unless you ask us to delete your data earlier). Also, if we need to store certain types of your personal data for a longer period due to legal requirements, we will store such data in accordance with the mandatory periods.

 

YOUR RIGHTS

You may, subject to applicable law, have the following rights concerning your personal data: right of access, right of rectification, right to erasure, right to restrict data processing, right to object against profiling and your right to data portability. If you would like to exercise any of these rights, please contact the ASICS company responsible for using your personal data. An overview of all contact details can be found here.

To the extent that we are relying on our legitimate interests to use your personal data, you also have the right to object to such use (unless we can either demonstrate compelling legitimate grounds for the use that override your interests, rights and freedoms or where we need to process the data for the establishment, exercise or defence of legal claims).

We will respond to your privacy rights request consistent with applicable law. For your and the protection of others, we may (depending on the type of request) need to verify your request and identity before addressing your request.

You may revoke your consent for receiving marketing communications at any time, free of charge by following the instructions in any marketing communication. You can also control these preferences in your profile settings.

If you wish to revoke your consent to ASICS using your health data and location data, you can contact the ASICS company responsible for using your personal data (an overview can be found here). You can also control these preferences in your profile settings and device.  

In case you may have a question or complaint about how we process your personal data, you can send an email to the ASICS company responsible for using your personal data (an overview can be found here). Alternatively, you may consider lodging a complaint with a supervisory data protection authority.

Users in certain jurisdictions may have different additional privacy rights as specified under the Location Deviation section below.

 

LOCAL DEVIATION

In the following jurisdictions, additional or different rules and rights apply to those set out in the section Your Rights above. Please click on your jurisdiction to see what the relevant rules are.

Japan

US (California and Nevada)

Brazil

Australia

New Zealand

China Mainland

South Korea

Singapore

Thailand

Malaysia

South Africa

 

OTHER WEBSITES

Our websites and mobile applications contain links to third-party websites; if you follow these links, you will exit our websites and mobile applications. While these third-party websites are selected with care, ASICS cannot accept liability for the use of your personal data by these organizations. For more information, please consult the privacy statement of the website you are visiting (if such a statement is provided).

 

CHANGES TO THE POLICY

We may change this Policy from time to time by posting the updated version of the Policy on our websites and applications. We will give you reasonable notice on our websites of any material change. The “effective date” at the top of this policy indicates when such changes will take effect. We encourage you to visit frequently to stay informed about how we use your personal data.  

 

DATA PROTECTION OFFICER - CONTACT AND QUERIES

If you have any questions regarding the processing of your personal data or this Policy, please contact the ASICS Data Protection Officer, or the ASICS company responsible for using your personal data. An overview of all contact details can be found here.

 

OVERVIEW OF ASICS COMPANIES RESPONSIBLE FOR USE OF PERSONAL DATA

Depending on the Services you are using, the products you are buying and where you live, the following ASICS companies are responsible for using your personal data.

Click here to contact the following ASICS companies.

 

GLOBAL

ASICS RUNKEEPER AND ASICS STUDIO

When you use/purchase the following Services and products: the ASICS Runkeeper App or the ASICS Studio App, ASICS Runner App, Inc. will be considered responsible for collecting and using your personal data:

The contact details of ASICS Runner App, Inc. are:

ASICS Runner App, Inc.
125 Summer St., Fl. 2, Boston,
MA 02111 U.S.A.

For EU residents, ASICS Europe B.V. will act as representative as meant by Article 27 GDPR for ASICS Runner App, Inc. For UK residents, ASICS UK Limited will act as representative as meant by Article 27 UK GDPR for ASICS Runner App, Inc.  For contact details (also from the Data Protection Officer) see details below.

 

GLOBAL SERVICES PROVIDED BY ASICS CORPORATION

When you use one of the Services offered by ASICS Corporation (such as ASICS FOOT ID Static, ASICS STEPNOTE), or if you participate in global ASICS sponsored races or events (such as ASICS World Ekiden, ASICS global sweepstakes), or research projects by ASICS Institute of Sport Science, ASICS Corporation will be responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Corporation are:

ASICS Corporation
7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku
Kobe 650-8555 Japan 

For EU residents, ASICS Europe B.V. will act as representative as meant by Article 27 GDPR for ASICS Corporation. For UK residents, ASICS UK Limited will act as representative as meant by Article 27 UK GDPR for ASICS Corporation. For contact details (also from the Data Protection Officer) see details below.

 

JAPAN

ASICS PRODUCTS AND SERVICES

If you have purchased ASICS products in our stores in Japan, or if you use one of the Services offered by ASICS Japan Corporation, ASICS Japan Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Japan Corporation are:

ASICS Japan Corporation
3-1-18, Shinsuna, Koto-ku
Tokyo 136-8585 Japan

 

ASICS SPORTS COMPLEX TOKYO BAY

When you visit the ASICS Sports Complex Tokyo Bay facility and/or use the ASICS Sports Complex App, ASICS Sports Complex Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Sport Complex Corporation are: 

ASICS Sports Complex Corporation  
3-1-18, Shinsuna, Koto-ku 
Tokyo 136-8585 Japan 

 

UNOHA

If you have purchased UNOHA products in our stores, or if you use one of the Services offered by UNOHA, ASICS Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Corporation are:

ASICS Corporation
7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku
Kobe 650-8555 Japan
 

EUROPE, UK, AFRICA AND MIDDLE EAST

ASICS PRODUCTS AND SERVICES

In addition to ASICS global services, if you have purchased ASICS products in our stores in this region, or if you use one of the Services offered by ASICS Europe B.V..ASICS Europe B.V. will process your personal data for the purposes set out in the ASICS Privacy Policy and is responsible for such use. 

Contact details:

ASICS Europe B.V.
Taurusavenue 165
2132 LS Hoofddorp, the Netherlands

 

The Data Protection Officer of ASICS Europe B.V. can be contacted here.

For UK residents, ASICS UK Limited will act as representative as meant by Article 27 UK GDPR for ASICS Europe B.V. For contact details (also from the Data Protection Officer) see details below.

For residents in the following countries, local ASICS companies may also be considered responsible for collecting and using your personal data.

 

Germany: ASICS Deutschland GmbH
Hansemannstrasse 67,
41468 Neuss, GERMANY

France: ASICS France s.a.s.
1310 avenue des Platanes
 CS 55000 34974 Lattes Cedex FRANCE

Italy: ASICS Italia S.r.l.
Via Fratelli Ceirano 3a
Madonna dell’Olmo 12100 Cuneo ITALY

Austria: ASICS Austria GmbH
MoosfeldstraBe 15101
Bergheim bei Salzburg AUSTRIA

Czech Republic: ASICS Austria GmbH
Fashion Arena Outlet Center - j.94 Zemanhofova 440,
10800 Praha 10 CZECH REPUBLIC

Poland: ASICS Polska Sp.zo.o.
Bitwy Warszawskiej 1920 r.7b
02-366 Warszawa POLAND

Spain: ASICS Iberia S.L.
Calle Doctor Ferrán número 25
08034 Barcelona SPAIN

Norway: ASICS Norge AS
Luhrtoppen 2 1470
Lørenskog NORWAY

Sweden: ASICS Sverige AB
Humlegardsgatan 22
Stockholm SWEDEN

Denmark: ASICS Denmark A/S
Robert Jacobsens Vej 66-2
2300 København DENMARK

United Kingdom: ASICS UK Limited
Clearwater 3, Lingley Mere Business Park,
Lingley Green Avenue
Warrington WA5 3UZ UNITED KINGDOM

Ireland: ASICS UK Limited
Kildare Village, Unit 11 Nurney Road
Kildare Town Co. Kildare IRELAND

Portugal: ASICS Portugal  
Ed.Art’s, Pq.Nações-Pas., Cantábrico, Av D.João II, Lt.1.18/D5
1928 – 026 Lisbao PORTUGAL

Russia: ASICS RUSSIA
Olympiysky prospect, 14, 13 floor
Moscow, 129090 RUSSIA

South Africa: ASICS South Africa (Pty) Ltd.
Old Warehouse Building Black River Park South Fir Street Observatory
Cape Town, SOUTH AFRICA

Middle East: ASICS Middle East Trading LLC
Design District (D3) Building 5, Unit B307
Dubai United Arab Emirates
 

HAGLOFS PRODUCTS AND SERVICES

If you have purchased Haglöfs products in our stores, or if you use one of the Services offered by Haglöfs AB, Haglöfs AB will be using your personal data for the purposes set out in the ASICS Privacy Policy and is responsible for such use. 

The contact details of Haglöfs are:

Haglöfs AB,
Henry Bergstens väg 3, Hus B SE-176 69 Järfälla, Sweden 

For residents in the following countries, local Haglöfs companies  may also be considered responsible for collecting and using your personal data.  

 

United Kingdom: Haglöfs UK 
River Mill, Staveley Mill Yard , 
Staveley, Cumbria, LA8 9LR, UK

Sweden: Nordic Outdoor Group AB 
Box 520, SE-77427  
Avesta, SWEDEN

Norway: Haglöfs AS 
O.H Bangsvei 51, 
1363 Høvik, Norway 

Denmark: Haglöfs A/S 
Langhøjvej 1 C, True 
8381 Tilst, Denmark 

Germany: Haglöfs Deutschland GmbH 
Albert-Einstein-Str. 6, 
87437 Kempten, Germany 

Finland: Haglöfs Oy 
Vantaankoskentie 14, 
01670 Vantaa, Finland 
 

UNITED STATES

If you have purchased ASICS products in our stores in the United States or if you use one of the Services offered by ASICS America Corporation, ASICS America Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS America Corporation are:

ASICS America Corporation
7755 Irvine Center Drive, Suite 400
Irvine, California 92618

 

 

CANADA

If you have purchased ASICS products in our stores in Canada or if you use one of the Services offered by ASICS Canada Corporation, ASICS Canada Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Canada Corporation are:

ASICS Canada Corporation
5015 Spectrum Way, Unit 401
Mississauga, ON, L4W 0E4

 

MEXICO

If you have purchased ASICS products in our stores in Mexico or if you use one of the Services offered by ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V., ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V. will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V. are:

ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V.
Av. Prolongacion Paseo de la Reforma No. 1236
Colonia Santa Fe, 05348, Mexico, D.F

 

BRAZIL 

If you have purchased ASICS products in our stores in Brazil or if you use one of the Services offered by ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda, ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of Asics Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda. are:

ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda.
Avenida das Nações Unidas, nº 14.261, 15° andar, ALA A, Edifício W TORRE, Vila Gertrudes, CEP: 04794-000, São Paulo/SP. Brazil.
E-mail: privacidade.br@asics.com
Phone: 0800 722 7427 / 5056-8450

 

CHILE

If you have purchased ASICS products in our stores in Chile or if you use one of the Services offered by ASICS Chile Spa, ASICS Chile Spa will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Chile Spa are:

ASICS Chile Spa
Alcantara Nº 1303 Las Condes district, Santiago, Chile.
E-mail: privacidade.br@asics.com

 

COLOMBIA

If you have purchased ASICS products in our stores in Colombia or if you use one of the Services offered by ASICS Colombia S.A.S., ASICS Colombia S.A.S. will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Colombia S.A.S. are:

ASICS Colombia S.A.S.
Edificio Torres Unidas II Carrera 9#113-52 Oficinas 1203/1204. Bogota, Colombia.
E-mail: privacidade.br@asics.com

 

AUSTRALIA

If you have purchased ASICS products in our stores in Australia, or if you use one of the Services offered by ASICS Oceania Pty Ltd via asics.com, onitsukatiger.com, ASICS Oceania Pty Ltd will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Oceania Pty Ltd are:

ASICS Oceania Pty Ltd (ABN 59 003 091 389)
6 Darling Street
Marsden Park, NSW 2765, Australia

 

CHINA

If you have purchased ASICS products in our stores in China, or if you use one of the Services offered by ASICS China Trading Co., Ltd., ASICS China Trading Co., Ltd. will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS China Trading Co., Ltd. are:

ASICS China Trading Co., Ltd.
21F,Tower2, Shanghai Arch, No.533, Loushanguan Road,
Changning District, Shanghai, China, 200051

 

HONG KONG

If you have purchased ASICS products in our stores in Hong Kong, or if you use one of the Services offered by ASICS HongKong Limited, ASICS HongKong Limited will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS HongKong Limited are:

ASICS HongKong Limited
Unit 706-7, 7/F, Tower A, Manulife Financial Centre, No. 223-231 Wai Yip Street,
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

 

TAIWAN

If you have purchased ASICS products in our stores in Taiwan, or if you use one of the Services offered by ASICS Taiwan Corporation, ASICS Taiwan Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Taiwan Corporation are:

ASICS Taiwan Corporation
14F., No 88, SEC.2, Jhongsiao E. Rd.
Jhongjheng Dist.,Taipei, 10050, Taiwan, R.O.C.

 

SOUTH KOREA

If you have purchased ASICS products in our stores in South Korea, or if you use one of the Services offered by ASICS Korea Corporation, ASICS Korea Corporation will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Korea Corporation are:

ASICS Korea Corporation
15F, Samhwa Tower, 16 Euljl-ro 5-gll. Jung-gu, Seoul 04539,
the Republic of Korea

 

SINGAPORE

If you have purchased ASICS products in our stores in Singapore, or if you use one of the Services offered by ASICS Asia PTE. LTD, ASICS Asia PTE. LTD will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Asia PTE. LTD are:

ASICS Asia PTE. LTD.
One Raffles Place #24-00
Singapore 048616

Shruti Singh is the Data Protection Officer for ASICS Asia PTE. LTD.
The contact details of the Data Protection Officer are: dataprotection-asia@asics.com
One Raffles Place #24-00 Singapore 048616

Data Protection Officer of ASICS Asia PTE. LTD. can be contacted here

 

THAILAND

If you have purchased ASICS products in our stores in Thailand, or if you use one of the Services offered by ASICS Thailand Co. Ltd., ASICS Thailand Co. Ltd. will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Thailand Co. Ltd. are:

ASICS Thailand Co., Ltd.
11/1 AIA Sathorn Tower 14th Floor, Unit 01 South Sathorn Road, Yannawa, Sathorn,
Bangkok 10120 Thailand

 

MALAYSIA

If you have purchased ASICS products in our stores in Malaysia, or if you use one of the Services offered by ASICS Malaysia Sdn. Bhd., ASICS Malaysia Sdn. Bhd. will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Malaysia Sdn. Bhd. are:

ASICS Malaysia Sdn. Bhd.
Level 23B, Axiata Tower 9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral
50470 Kuala Lumpur, Malaysia

 

VIETNAM

If you have purchased ASICS products in our stores in Vietnam, or if you use one of the Services offered by ASICS Vietnam LLC, ASICS Vietnam LLC will be considered responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS Vietnam LLC are:

ASICS Vietnam LLC
Saigon Centre, Lot L2-26-29, 67 Le Loi, Ben Nghe Ward,
District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam

 

INDIA

If you use one of the Services offered by ASICS India Private Limited, ASICS India Private Limited will be responsible for collecting and using your personal data. The contact details of ASICS India Private Limited are:

ASICS India Private Limited
6th Floor, Two Horizon Centre, Sector 43, DLF Phase V, Golf Course Road,
Gurgaon, Haryana 122002 India

 

SPECIAL INFORMATION FOR MALAYSIAN USERS

IF YOU ARE UNDER 18 YEARS OF AGE

If you are under 18 years of age, please get the consent of your parent or legal guardian before you give us any personal data about yourself. Your parent or guardian should contact us here and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. If you are under 18 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information.

 

LANGUAGE OF THIS POLICY

In accordance with Section 7(3) of the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (PDPA), this Policy is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

 

LOCAL DEVIATIONS

In addition to and deviation from the ASICS Privacy Policy, the following applies:

 

SPECIAL INFORMATION FOR JAPAN USERS 

お客様情報の共有 

株式会社アシックス、アシックスジャパン株式会社およびアシックス・スポーツコンプレックス株式会社(以下、合わせて「当社」といいます)は、当社間およびその他のアシックスグループ会社との間において、本ポリシーの「個人情報の利用目的」に記載の利用目的達成のために、「取得する個人情報」に記載のお客様の個人情報を共同利用いたします。この場合、株式会社アシックスがお客様の個人情報の管理について責任を負います。 

共同利用者であるアシックスグループ会社の情報(所在地等)はこちらをご覧ください。 

 

お客様の個人情報の開示等の請求について 

当社が保有するお客様情報に関して、開示等(以下1~6)を希望される場合には、お申し出いただいた方がご本人であることを確認した上で、個人情報の保護に関する法律に従い、合理的な期間および範囲で開示等の求めに応じます。 

  1. 利用目的の通知
  2. 開示

但し、お客様が開示を求められる個人情報を特定できない場合は、開示をお断りすることがあります。 

  1. 不正確な情報についての訂正、追加または削除
  2. 利用停止・消去

但し、情報の一部または全部を利用停止または消去した場合、不本意ながらご要望にそったサービスの提供ができなくなることがありますので、ご了承ください。なお、利用停止または消去のお申し出が、法令上の要件を満たさない場合には、当社はお客様のお申し出をお断りする場合があります。 

  1. お客様情報の第三者への移転の記録(もしあれば)の開示
  2. 安全管理のために講じた措置の開示

上記の請求および本ポリシーに関するご質問、その他お問合せについては、こちらへご連絡ください。 

 

アシックスジャパン株式会社の個人情報の取扱いについて 

本ポリシーのほか、アシックスジャパン株式会社の個人情報の取り扱い、個人情報管理責任者、個人情報の開示請求等についてはこちらをご参照ください。

 

SPECIAL INFORMATION FOR U.S. USERS

In the United States personal information is collected and processed by ASICS America Corporation and/or ASICS Runner App, Inc.

Your California Privacy Rights

Californians have additional rights explained here.

Your Nevada Privacy Rights

Although we do not “sell” “covered information” of Nevada “consumers” as those terms are defined by Chapter 603A of the Nevada Revised Statutes, you may contact us at nevadaprivacy@asics.com and register an e-mail contact address for us to provide you notice in the event we should do so in the future, at which point you will have an opportunity to be verified and exercise your opt-out rights under that law.  Contact us in the same manner to update your contact email for notices.  Changing your email address elsewhere (e.g., information requests, account information, etc.) will not update your Nevada notice contact information.  It is your responsibility to keep your notice contact information current.

 

SPECIAL INFORMATION FOR BRAZILIAN USERS 

In Brazil, personal information is collected and processed by ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda. in accordance with ASICS Brazil Privacy Policy available at: https://www.asics.com.br/politica-de-privacidade. In case of any doubt, please contact our Data Privacy Officer by e-mail at privacidade.br@asics.com, phone +55 11 5056-8450 or by this link.  

 

SPECIAL INFORMATION FOR AUSTRALIAN USERS 

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA 

You agree that we may transfer and process any of your personal data and personal information as described in the “International Transfers of Your Personal Data” section of this Policy. We may transfer and process this data in countries including Japan and the United States of America.  

 

ANONYMITY 

We provide the option for individuals to not identify themselves, or of using a pseudonym when dealing with us, for example, if you seek general information about our products or Services. We do not provide this option in circumstances where it is impracticable to do so. 

In some circumstances, if you choose not to provide all or some of the personal information requested by us, then we may not be able to provide you with the requested products and/or Services. 

 

APPLICABLE LAW 

You agree that all claims and disputes concerning any of your personal information collected by ASICS Oceania Pty Ltd will remain subject to the exclusive jurisdiction of the Courts of New South Wales, Australia. 

 

SPECIAL INFORMATION FOR NEW ZEALAND USERS 

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA 

You agree that we may transfer and process any of your personal data and personal information as described in the “International Transfers of Your Personal Data” section of this Policy.  

In New Zealand your personal data and personal information may also be collected and processed in Australia by ASICS Oceania Pty Ltd. This may take place when you use any of our Services. 

 

IF YOU CHOOSE NOT TO PROVIDE PERSONAL INFORMATION 

In some circumstances, if you choose not to provide all or some of the personal information requested by us, then we may not be able to provide you with the requested products and/or Services. 

 

APPLICABLE LAW 

You agree that all claims and disputes concerning any of your personal information collected by ASICS Oceania Pty Ltd will remain subject to the exclusive jurisdiction of the Courts of New South Wales, Australia. 

 

SPECIAL INFORMATION FOR CHINA MAINLAND USERS  

针对中国大陆用户的特别提示  

In China mainland, personal information is collected and processed by ASICS (China) Trading Co.,Ltd (“ASICS”) in accordance with any applicable data protection laws and regulation including China Personal Information Protection Law. In case of any doubt, please contact by e-mail cs.acn@asics.com, phone 400-821-0893. 

 

在中国大陆,亚瑟士(中国)商贸有限公司将根据包括《个人信息保护法》在内的适用的数据保护法律和法规,收集和处理您的个人信息。如有任何疑问,请联系:邮箱cs.acn@asics.com,电话400-821-0893。 

 

DATA RETENTION 

数据存储  

ASICS retains your personal data for as long as is necessary to fulfil the purposes set out in this Policy, unless there is a mandatory retention requirement by law. 

After the retention period has expired, we will delete or anonymize your personal data in accordance with applicable laws. 

亚瑟士只会在达成本政策所述目的所需的期限内保留您的个人信息,除非法律有强制的存储要求。 

在超出存储期间后,我们会根据适用法律删除或匿名化处理您的个人信息。 

 

CHANGES TO THE POLICY 

政策更新 

ASICS will obtain your consent to any material changes to this Policy if and where required by applicable data protection laws. 

如适用的数据保护法律有所要求,亚瑟士将会获取您对于重大变更的同意。 

 

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA  

个人信息跨境传输 

ASICS will take necessary data management action as required by applicable laws and regulations before transferring your personal data outside China mainland. 

将您的个人信息传输至中国大陆区域外前,亚瑟士将根据适用法律和法规的要求采取必要的数据管理措施。 

 

SEPARATE CONSENT 

单独同意

ASICS will seek your separate consent for the processing of sensitive personal information or any other personal information for which separate consent is required by applicable law, depending on your actual use. 

在处理个人敏感信息或其他任何依适用法律需要单独获取同意的情况下,亚瑟士将会根据您实际使用情况单独征求您的同意。 

 

SPECIAL INFORMATION FOR SOUTH KOREA USERS 

In addition to this Policy, in South Korea, personal information is collected and processed by ASICS Korea Corporation in accordance with ASICS Korea Privacy Policy available at https://www.asics.co.kr/service/privacy.  

 

대한민국 사용자를 위한 특별 정보 

본 정책 이외에도 대한민국에서는 ㈜아식스코리아가 ㈜아식스코리아의 개인정보처리방침에 따라 개인정보를 수집 및 처리하고 있으며, 해당자료는 다음 주소에서 확인 가능합니다 https://asics.co.kr/service/privacy.  

 

SPECIAL INFORMATION FOR SINGAPORE USERS 

YOUR CONSENT 

Please note that, by agreeing to this Policy, you are consenting to ASICS collecting, using and disclosing your personal data for all the relevant purposes set out in the “What We Do With Your Personal Data” section of this Policy. 

 

SPECIAL INFORMATION FOR THAILAND USERS 

You are entitled to (i) withdraw your consent to any use or disclosure of any personal data, (ii) object to any collection, use, processing or disclosure of any personal data, (iii) request a suspension of the use of any personal data, (iv) request an access to, or a provision, correction, updating or deletion of any personal data, and (v) make a complaint regarding any violation or non-compliance of the privacy policy by ASICS. If at any time you would like to do so, please send us your request here. In certain circumstances, including when required by applicable law, we will comply with your request. Before we are able to provide you with any information or correct any inaccuracies, we may ask you to verify your identity and/or provide other details to help us respond to your request.    

 

SPECIAL INFORMATION FOR MALAYSIAN USERS 

IF YOU ARE UNDER 18 YEARS OF AGE 

If you are under 18 years of age, please get the consent of your parent or legal guardian before you give us any personal data about yourself. Your parent or guardian should contact us here and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. If you are under 18 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information. 

 

LANGUAGE OF THIS POLICY 

In accordance with Section 7(3) of the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (PDPA), this Policy is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail. 

 

SPECIAL INFORMATION FOR SOUTH AFRICAN USERS

Reference to personal data or personal information in the ASICS privacy policy shall mean personal information as defined in the Protection of Personal Information Act, 2013 (“POPIA”) insofar as the processing activities and data subjects fall within the ambit of POPIA. Personal data accordingly includes the personal information of an identifiable, living, natural person and where applicable, an existing juristic person (company).

Reference to data controllers in the ASICS privacy policy shall include responsible parties as defined in POPIA.

Reference to data processors in the ASICS privacy policy shall include operators as defined in POPIA.

 

PERSONAL DATA WE COLLECT

Save for personal data that we are required or permitted by law to collect, all personal data provided by you is provided voluntarily. However, if you do not provide the personal data requested by us, or you revoke consent previously provided, we may not be able to effectively manage our relationship with you and provide products and/or the Services to you.

 

SPECIAL CATEGORIES OF PERSONAL DATA

Reference to special categories of personal data includes Special Personal information as defined in POPIA (i.e. religious or philosophical beliefs, race or ethnic origin, trade union membership, political persuasion, health or sex life, biometric information, and criminal behaviour to the extent that such information relates to the alleged commission by a data subject of any offence or any proceedings in respect of any offence allegedly committed by a data subject or the disposal of such proceedings.)

We will only use health data you voluntarily provide us and such only with your prior consent or under your direction to do so and only for the purposes set out in this Privacy Policy. You may refuse or revoke your consent at any time, as set out below (see 'Your Rights') but should you not provide the data or revoke your consent then we may not be able to manage our relationship with you and provide products and/or the Services to you.

 

WHAT WE DO WITH YOUR INFORMATION

  • Use of information based on your consent

    We may process your personal data on the basis of your specific, informed and voluntary consent.

    We may also use the Special Personal Information referred to above (i.e. health data ) for the purposes set out in this ASICS privacy policy but we will only do so after we have received your consent thereto.

    You can withdraw your consent at any time but this may affect the way in which we manage our relationship with you and may have an impact on the products and Services that we can provide.

 

IF YOU ARE UNDER 18 YEARS OF AGE

Our online Services are not directed to children under 18 years of age. If you believe we have collected information about a child under the age of 18, please contact us (see 'Information Officer - Contact and Queries' below) so that we may take appropriate steps to delete such information.

If you are under 18 years of age, please get the consent of your parent or legal guardian or another competent person before you give us any personal data about yourself. Your parent or guardian or another competent person should contact us here and provide us with their name, e-mail address and any other identifying information that we may request. ASICS needs this information in order to verify that they have provided the necessary consent. We may follow up by phone or other means in some circumstances. If you are under 18 years of age, do not contact us or provide us with any personal data until after your parent or guardian or another competent person has sent us an e-mail consenting to your contact and provision of such information.

 

INTERNATIONAL TRANSFERS OF YOUR PERSONAL DATA

Where required by POPIA or other applicable laws, ASICS will ensure that recipients of your personal data are subject to a binding agreement which provides an adequate level of protection for the processing of your personal data similar to that of POPIA. We will also obtain the necessary regulatory approvals where such transfers require regulatory approval in terms of applicable data protection laws.

 

DATA RETENTION

We may retain your personal data for a longer period than the period required to satisfy the purpose for which your personal data was collected and processed or which is necessary for our legal obligations or to defend a legal claim if such retention period is required or authorized in terms of applicable laws, is required by a contract between ASICS and you, or on the basis of your consent. ASICS may also retain personal data for historical, statistical or research purposes provided there are appropriate safeguards against the personal data being used for any other purpose.

 

YOUR RIGHTS

Subject to applicable laws, you have the following rights concerning your personal data: the right to request access to your personal data; the right to request the correction, destruction or deletion of your personal data; the right to object on reasonable grounds to the processing of your personal data where the processing is on the basis that it protects your legitimate interests or is on the basis that it is necessary for pursuing the legitimate interests of ASICS or a third party to whom the personal data is supplied; the right to object to the processing of your data for the purposes of direct marketing; the right not to be subject to a decision which is based solely on the basis of automated processing of your personal data; the right to submit a compliant to the Information Regulator in South Africa; and the right to institute civil proceedings.

In case you may have a question or complaint about how we process your personal data, you can send an email to the ASICS company responsible for processing your personal data (an overview can be found here). Alternatively, you may consider lodging a complaint with the Information Regulator.

The Information Regulator's contact details are as follows:
The Information Regulator (South Africa)
JD House
27 Stiemens Street
Braamfontein
Johannesburg
2001
email: inforeg@justice.gov.za / complaints.IR@justice.gov.za.

 

DATA PROTECTION OFFICER - CONTACT AND QUERIES

If you have any questions regarding the processing of your personal data or this privacy policy, please contact the ASICS Information Officer, or the ASICS company responsible for using your personal data. The details of ASICS in South Africa are as follows:

Asics South Africa Proprietary Limited

Address: Old Warehouse Building, Black River Park South, Fir Street, Observatory ERF 163099, Cape Town, Western Cape, 7925
Tel: 021 300 7710
Postal Address: Old Warehouse Building, Black River Park South, Fir Street, Observatory ERF 163099, Cape Town, Western Cape, 7925

Details of Information Officer in South Africa: Nicholas Bingham
https://www.asics.com/privacy/ or use Privacy-aeb@asics.com

 

DASAR PRIVASI ASICS

Berkuatkuasa: 1 April 2022

Kami menghargai kepercayaan yang anda letakkan kepada kami dengan berkongsi data peribadi anda. ASICS mengambil serius aspek privasi anda dan komited dalam mengendalikan data peribadi anda secara adil serta layak dipercayai. ASICS akan mengambil semua langkah munasabah untuk melindungi maklumat anda daripada disalahgunakan dan memastikannya selamat. Kami percaya ia adalah penting untuk memaklumkan kepada anda mengenai penggunaan data peribadi anda. Justeru, kami menggalakkan anda membaca dasar privasi ini dengan teliti (“Polisi”), yang menerangkan amalan privasi kami dan hak-hak serta pilihan yang boleh anda lakukan berkenaan dengan data peribadi anda. Kami turut menggalakkan anda membaca klausa privasi tambahan yang mungkin terpakai apabila anda menggunakan perkhidmatan atau membeli produk tertentu.

    

SKOP

Dasar privasi ini diguna pakai untuk semua data peribadi yang dikumpulkan dan digunakan oleh kami apabila anda membuat OneASICS akaun atau akaun ASICS yang lain, ketika anda melawat atau menggunakan laman sesawang, aplikasi, kedai sesawang, platform, dalam talian, mudah alih, di kedai atau perkhidmatan lain ASICS, apabila anda (atau perniagaan yang anda wakili) membeli produk di kedai-kedai ASICS, dalam talian atau secara borong, ketika anda menyertai acara, kejohanan larian, promosi, pertandingan, ujian atau projek kajian ASICS atau berinteraksi dengan kami menerusi media sosial atau sebaliknya secara luar atau dalam talian (secara kolektifnya ‘Perkhidmatan’). 

Untuk tujuan dasar privasi ini, ‘data peribadi’ bermaksud sebarang maklumat berkaitan, huraian, atau dikaitkan secara munasabah atau disukai oleh anda, atau melaluinya membolehkan kami mengenal pasti anda, seperti yang diterangkan lebih lanjut di bawah dalam bahagian ‘Data Peribadi yang Kami Kumpulkan’.

 

SIAPA KAMI

ASICS adalah sebuah syarikat peralatan sukan antarabangsa, dengan ibu pejabat di Jepun dan mempunyai unit perniagaan di seluruh dunia. Nama kami adalah akronim bagi frasa Latin Anima Sana In Corpore Sano (Tubuh dan Minda Yang Mantap). ASICS diasaskan berdasarkan kepercayaan bahawa sukan adalah cara terbaik untuk mewujudkan tubuh dan minda yang mantap. Jenama kami termasuk ASICS, Onitsuka Tiger, UNOHA, Haglöfs dan ASICS Runkeeper.         

Bergantung kepada tempat tinggal anda dan jenis produk yang anda beli atau Perkhidmatan kami yang anda gunakan, satu atau lebih syarikat ASICS kami akan bertindak selaku pengawal yang bertanggungjawab ke atas data peribadi yang kami kumpulkan. Gambaran keseluruhan syarikat-syarikat ASICS yang bertanggungjawab dan  mungkin memproses data peribadi anda, di samping wakil-wakil mereka boleh didapati di sini. Syarikat-syarikat ASICS yang bertanggungjawab akan dirujuk sebagai ‘ASICS’ atau ‘kami’.

 

DATA PERIBADI YANG KAMI KUMPUL

Maklumat yang kami kumpulkan mengenai anda secara langsung apabila anda membeli produk kami, menggunakan Perkhidmatan kami atau sebaliknya berinteraksi dengan kami, menerusi pihak ketiga, atau secara automatiknya berkaitan dengan penggunaan laman sesawang kami dan penggunaan Perkhidmatan yang berbeza serta mungkin termasuk seperti berikut (dirujuk bersama sebagai: ‘data peribadi’), bergantung kepada keadaan: 

UMUM:

  • Butiran hubungan (perniagaan) anda. Nama anda, alamat pos dan butiran hubungan lain, seperti nombor telefon dan alamat emel anda.
  • Pembelian anda di kedai kami dan dalam talian. Data yang kami kumpulkan jika anda menggunakan Perkhidmatan kami untuk membeli produk atau membeli kedai, seperti jumlah dan tarikh pembelian anda, produk yang anda beli atau Perkhidmatan yang anda gunakan, saiz pakaian atau kasut anda, lokasi kedai ASICS yang berkaitan dengan pembelian anda, lokasi anda, laman sesawang atau aplikasi yang anda gunakan untuk membeli produk, kaedah pembayaran, status pembayaran, sebarang diskaun, kad hadiah atau kod baucar, invois anda, nombor pesanan (penjejakan), kaedah penghantaran, penghantaran serta alamat bil dan, jika berkenaan, maklumat mengenai pemulangan semula.
  • Akaun data anda (termasukan data yang ditambahkan padanya). Data berkaitan dengan akaun OneASICS atau akaun-akaun ASICS yang lain, seperti nama akauan anda atau pengecaman akaun unik yang serupa, kata laluan, tarikh lahir anda, jantina atau identiti jantina ada, pilihan bahasa, negara yang anda tinggal, gambar anda dan maklumat lain yang mungkin anda kongsikan dengan kami. Jika anda memilih membuat akaun OneASICS menerusi akaun media sosial pihak ketiga seperti Facebook, ASICS akan menerima maklumat asas yang diperoleh daripada akaun media sosial itu, seperti alamat e-mel anda. Jika anda memilih untuk menyambungkan akaun Race Roster anda dengan akaun OneASICS anda, ASICS akan menerima maklumat mengenai akaun Race Roster anda, seperti nama anda, alamat e-mel dan maklumat berkaitan dengan pendaftaran perlumbaan atau keputusan perlumbaan anda.
  • Maklumat mengenai penggunaan Perkhidmatan dalam talian kami. Ini mungkin termasuk data berkaitan dengan halaman yang anda lawati pada laman sesawang kami, produk dan perkhidmatan yang anda suka, senarai impian anda dan kandungan troli beli-belah yang anda tinggalkan.     
  • Maklumat mengenai anak anda. Data yang kami terima daripada anda membabitkan anak anda adalah berkaitan kepada Perkhidmatan, contohnya, nama mereka atau nama panggilan, umur, jantina, saiz kasut, sukan pilihan, warna kegemaran atau gambar.
  • Aktiviti riadah anda, minat, kejohanan larian dan acara lain. Ini termasuk maklumat mengenai kejohanan larian dan acara yang kami anjurkan atau selaku penaja termasuk minat serta pendaftaran anda dalam kejohanan-kejohanan larian atau acara-acara lain (termasuk tarikh dan tempat kejohanan larian berlangsung atau acara lain, sasaran peribadi anda dan keputusannya), di samping alasan anda menyertai acara larian serta aktiviti-aktiviti kecergasan lain, sama ada anda memilih untuk berlari sendirian atau bersama rakan-rakan, dan sukan lain yang anda gemari.
  • Latihan dan keupayaan sukan anda. Sebarang maklumat yang anda berikan kepada kami ketika kami menaja anda atau ketika anda menyertai acara atau promosi sebagai pelatih, jurulatih, peserta atau promoter, termasuk minat, kemahiran, kelayakan atau pencapaian anda.
  • Data latihan dan larian anda. Data latihan dan larian yang anda yang diisi atau dijana menerusi penggunaan Perkhidmatan kami (seperti ASICS Runkeeper) atau yang anda import menerusi aplikasi atau perkhidmatan lain daripada rakan kongsi kami atau pihak ketiga, termasuk pengalaman larian anda dan keupayaan larian semasa (jarak larian yang anda boleh lakukan dan masa larian), matlamat latihan anda (jarak yang dituju dan tempoh masa larian), prestasi anda (jarak dan rekod masa larian), jadual latihan anda (tarikh, tempoh dan jenis), jenis larian anda (larian denai, larian semula jadi atau larian pantas) dan aktiviti-aktiviti kecergasan anda.
  • Senarai kenalan (telefon) anda. Data yang anda berikan secara sukarela untuk kami akses bagi membolehkan anda berinteraksi dengan kenalan anda sebagai sebahagian daripada Perkhidmatan kami (seperti ASICS Runkeeper). Tertakluk kepada persetujuan anda, ASICS akan mengakses dan menyimpan maklumat mengenai senarai kenalan telefin anda untuk mengenal pasti jaringan yang berpotensi dan membantu anda berhubung sertaa berinteraksi dengan mereka menerusi ruangan Runkeeper anda, contohnya meninggalkan atau menyukai aktiviti-aktiviti dan aktiviti penandaan.   
  • Maklumat anda berkaitan dengan pertandingan dan cabutan bertuah. Data yang kami kumpulkan jika anda menyertai pertandingan, promosi hadiah dan cabutan bertuah.
  • Ulasan dan kandungan anda. Ulasan anda. Pendapat, pengalaman, keutamaan dan minat, dan ulasan produk atau acara yang anda siarkan di laman sesawang kami atau berkongsi dengan kami secara dalam talian atau menerusi media sosial, termasuk akaun media social anda atau lain-lain yang dikenal pasti, pengalaman dan petua anda mengenai gear, hari perlumbaan dan jadual latihan anda.
  • Imej-imej anda. Kami mempunyai kamera CCTV di kedai atau di pejabat yang merakamkan imej anda ketika anda berada di tempat-tempat ini. Kami juga mungkin merakamkan video atau mengambil gambar-gambar di acara (tajaan) ASICS atau ketika sesi interaksi khusus yang lain.
  • Data komunikasi anda, termasuk rakaman panggilan. Permintaan anda, sebarang aduan daripada anda dan data lain yang kami terima jika kami berkomunikasi dengan anda menerusi e-mel, dalam talian, telefon atau atau media sosial. Kami juga boleh, tertakluk kepada dan menurut undang-undang tempatan, merekod dan menyimpan salinan komunikasi tersebut.

 

KATEGORI KHAS DATA PERIBADI:

Kami turut mengumpul maklumat anda yang diberikan secara sukarela kepada kami berkenaan dengan fizikal, keadaan atau nutrisi anda bagi membolehkan kami mengesyorkan, menyesuaikan dan meningkatkan pengalaman anda apabila membeli produk-produk kami dan menggunakan Perkhidmatan kami. Data peribadi ini mungkin - dengan sendirinya atau secara kombinasi - mendedahkan maklumat mengenai kesihatan (fizikal) anda. Kategori data peribadi khas ini termasuk:

  • Data aktiviti dan maklumat lain yang anda berikan apabila menggunakan Perkhidmatan kami, termasuk menyertai salah satu ujian atau projek kajian kami. Saiz kaki dan pakaian anda serta maklumat dan data aktiviti pengukuran peribadi yang lain yang anda berikan secara sukarela dengan kami membabitkan diri anda atau anak anda, melalui penggunaan Perkhidmatan atau yang anda import daripada aplikasi atau perkhidmatan lain menerusi rakan kongsi kami atau pihak ketiga, seperti berat badan, ketinggian, kadar degupan jantung, kalori yang dibakar, jumlah langkah yang diambil, maklumat pemakanan, aktiviti tidur, data aktiviti lain (jenis, jangka masa dan kekerapan aktiviti kecergasan, jarak, kelajuan, kadar, kiraan langkah) dan kecederaan.
  • Spesifikasi larian anda. Kasut larian semasa anda, jenis larian dan tahap larian anda.
  • Keputusan ujian dan pengukuran anda. Data pengukuran yang kami kumpulkan jika anda mengambil bahagian dalam salah satu ujian atau program pengukuran kami, seperti ASICS FOOT ID, Running Lab, ukuran penjajaran kaki, ukuran komposisi badan, ujian kekuatan kaki, ujian bentuk larian, ujian aerobik dan program serta ujian pengukuran yang serupa. Data pengukuran yang kami kumpulkan semasa pemeriksaan kami juga boleh merangkumi kadar jantung, tekanan darah, tahap oksigen dalam darah, lemak dan otot berat badan dan peratusan, BMI, BMR, kekuatan dan daya ketahanan diri.

Sebagai tambahan, bergantung kepada Perkhidmatan kami yang anda gunakan dan dengan keizinan anda, kami juga mungkin mengumpul serta menggunakan maklumat mengenai lokasi anda, seperti data GPS, pecutan, laluan larian anda (termasuk data lokasi tepat yang menunjukkan kedudukan geografi anda).

Apabila diperlukan, kami hanya akan menggunakan data kesihatan dan lokasi yang anda kongsi secara sukarela dengan kami, dan dengan persetujuan anda terlebih dahulu atau di bawah hala tuju anda untuk melakukannya, bertujuan seperti yang dinyatakan dalam Polisi ini. Anda boleh menolak atau membatalkan persetujuan anda pada bila-bila masa, seperti yang dinyatakan di bawah (lihat bahagian 'Hak Anda').

 

DATA PERIBADI YANG KAMI KUMPULKAN SECARA AUTOMATIK 

Tertakluk kepada keperluan undang-undang tempatan, kami juga mungkin mengumpul data pengenalan elektronik anda (diperoleh menerusi cookies atau teknologi yang hamper sama), termasuk data peribadi mengenai cara anda mengakses, menggunakan dan berinteraksi dengan perkhidmatan dalam talian kami. Ini mungkin termasuk maklumat seperti alamat IP anda, alamat MAC, pengecam peranti mudah alih (IDFA atau GAID), ID cookie, kandungan cookie, semakan lewa/imbas dan tingkah laku klik serta aktiviti lain, maklumat pembelian, nama domain, perujuk URL, tarikh dan masa akses, maklumat perkakasan dan perisian serta tetapannya, maklumat mengenai peranti yang anda gunakan (contohnya ID peranti, jenis peranti), dan lokasi anggaran. Kami juga mungkin menggunakan piksel dalam e-mel HTML untuk memahami jika anda membaca e-mel yang kami hantar kepada anda. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lihat bahagian ‘Cookies, Analitik dan Personalisasi’ di bawah atau pada  Polisi Cookie kami.

 

BAGAIMANA KAMI MENGGUNAKAN DATA PERIBADI ANDA

ASICS menggunakan dan memproses data peribadi yang dikumpulkan mengenai anda untuk tujuan yang dinyatakan di bawah.

  • Untuk prestasi perjanjian kami dengan anda. Bagi mengurus dan mengendalikan pembelian anda (dalam talian dan di kedai-kedai kami) dan untuk menyediakan anda dengan Perkhidmatan yang anda minta daripada kami, termasuk mengendalikan permintaan anda atau menguruskan akaun ASICS anda, kami menggunakan butiran hubungan (perniagaan) anda, maklumat berkaitan pembelian anda (di kedai, dalam talian atau secara borong), akaun anda dan data pengenalan elektronik, maklumat mengenai Perkhidmatan yang anda gunakan, maklumat mengenai aktiviti rekreasi anda, minat dan acara, maklumat berkaitan anak anda, maklumat mengenai latihan anda atau keupayan melatih, maklumat mengenai latihan anda dan data larian (termasuk aktiviti kecergasan anda), data peraduan anda, data komunikasi anda dan - selepas persetujuan anda terhadapnya - maklumat mengenai aktiviti, ukuran peribadi, spesifikasi larian, ujian anda dan keputusan ukuran, serta data lokasi anda.
  • Untuk mematuhi kewajipan undang-undang. Sebarang maklumat yang dirujuk di atas di bahagian ‘Data Peribadi yang Kami Kumpul’ mungkin akan digunakan untuk mengekalkan rekod perniagaan yang sesuai, mematuhi permintaan undang-undang yang sah oleh pihak berkuasa awam dan mematuhi undang-undang serta peraturan yang berkenaan atau yang lain dikehendaki oleh undang-undang.
  • Untuk kepentingan komersil sah kami. Di mana kami mempunyai kepentingan yang sah dalam penyampaian maklumat, Perkhidmatan dan produk yang berkesan kepada anda dan dalam operasi perniagaan kami yang berkesan dan sah (dalam setiap kes dengan syarat kepentingan tersebut tidak mengatasi hak anda) untuk menggunakan data peribadi yang dirujuk kepada di atas dalam bahagian 'Data Peribadi yang Kami Kumpul. Secara khususnya, kami boleh menggunakan data peribadi berkaitan yang disenaraikan dalam bahagian ‘Data Peribadi yang Kami Kumpul’:  
    • Kandungan pemasaran dan promosi: untuk menghantar hadiah kepada anda atau kupon diskaun, contohnya pada hujung tahun atau pada sambutan hari kelahiran anda; untuk menghantar risalah semasa atau bahan pemasaran umum dan kandungan promosi serta tinjauan mengenai produk dan Perkhidmatan yang anda beli, guna, atau berminat terhadapnya; atau untuk mengingatkan anda mengenai troli beli-belah yang ditinggalkan. Tertakluk kepada dan mengikut undang-undang yang terpakai, ASICS mungkin akan melakukannya menerusi kiriman mel pos, e-mel, SMS, cara elektronik lain atau sebaliknya. Anda boleh pada bila-bila masa memilih untuk tidak menerima bahan pemasaran tersebut dengan mengikut arahan dalam komunikasi yang anda terima daripada kami. Anda juga boleh mengawal pilihan pemasaran anda melalui tetapan profil anda atau dengan menghubungi kami;
    • Mempertingkatkan Perkhidmatan dan produk-produk kami: untuk mempertingkatkan Perkhidmatan dan produk-produk kami serta lebih memahami keperluan pelanggan kami dari segi agregat dan secara individu. Untuk melakukannya, kami perlu menggabungkan data yang kami terima daripada pelbagai entiti ASICS dan Perkhidmatan yang telah mengumpul data peribadi anda (jika berkenaan). Ini turut bermaksud bahawa kami menganalisa cara anda menggunakan produk serta Perkhidmatan kami dan kami menggunakan maklumat ini untuk memperbaiki lagi produk-produk dan Perkhidmatan kami lalu memberikan anda pengalaman pengguna yang lebih baik (contohnya kami menganalisis apa laman sesawang ASICS yang anda kunjungi, apa Perkhidmatan dan produk yang anda suka serta gunakan, dan bagaimana caranya anda menggunakan Perkhidmatan dan produk-produk ini, yang membolehkan kami mencipta profil peribadi dan mengenal pasti perkara yang mungkin menarik minat anda, untuk mengesyorkan produk yang lebih berbentuk peribadi atau ketika anda menggunakan Perkhidmatan kami (contohnya berdasarkan pembelian dan penggunaan Perkhidmatan terdahulu). Mencipta profil peribadi seperti itu untuk pelanggan kami membolehkan kami menghantar bahan pemasaran khusus yang berkaitan untuk kegunaan anda dari segi Perkhidmatan serta produk-produk kami, jika anda memilih untuk menerima bahan tersebut;   
    • Pengiklanan: untuk mempromosikan Perkhidmatan dan produk-produk kami serta membolehkan kami menyediakan, memperibadikan, mengukur serta mempertingkatkan pengiklanan digital kami. Sebagai contoh, untuk menunjukkan kepada anda cadangan dan iklan yang disasarkan (termasuk di tapak laman sesawang pihak ketiga atau media sosial) berdasarkan cara anda berinteraksi dengan kami atau untuk mencipta khalayak sasaran tertentu. Untuk melakukan perkara ini, kami mungkin berkongsi data peribadi terhad (seperti data pengenalan elektronik, maklumat hubungan, negara dan status penukaran) dengan rakan kongsi pengiklanan kami, termasuk platform media sosial seperti Facebook, Instagram, Google, Snapchat, Pinterest dan sebagainya. Sila ambil perhatian bahawa maklumat tersebut tidak boleh digunakan untuk tujuan (pemasaran) rakan kongsi pengiklanan kami sendiri;
    • Memperibadikan kandungan: untuk memperibadikan pelan latihan anda dengan lebih lanjut, membolehkan anda melaraskan larian tertentu kepada keadaan tanah (iaitu konkrit, denai atau pengisar injakan) atau untuk memberikan anda maklumat yang lebih terperinci tentang larian anda. Sebagai contoh, kami mungkin memperkayakan data peribadi anda dengan data daripada sumber pihak ketiga yang lain, seperti ramalan cuaca berdasarkan lokasi anda (jangkaan suhu, kelembapan, angin) dan ramalan trafik (potensi pencemaran udara) untuk mencadangkan jenis larian khusus;
    • Analitik and statistik: untuk menjana statistik dan analitik agregat mengenai pengguna produk dan Perkhidmatan kami dan pelanggan yang ke kedai kami;
    • Tinjauan dan maklum balas: untuk mendapatkan maklum balas mengenai produk dan Perkhidmatan kami serta membangunkan dan meningkatkan kualiti produk dan Perkhidmatan kami (contohnya dengan menjalankan tinjauan atau penyelidikan kepuasan pelanggan);
    • Keselamatan: untuk keselamatan dan tujuan pengesanan serta pencegahan penipuan; untuk tujuan integriti sistem (mencegah penggodaman, penipuan, spamming, dan lain-lain); untuk mencegah, mengesan dan menyiasat penipuan, penyalahgunaan, gangguan atau lain-lain jenis aktiviti yang menyalahi undang-undang dan untuk mengambil tindakan berkenaan aktiviti yang menyalahi undang-undang, penipuan yang disyaki, situasi yang membabitkan potensi ancaman terhadap keselamatan atau hak undang-undang mana-mana individu atau pihak ketiga, atau pelanggaran Polisi ini dan perjanjian serta syarat penggunaan kami yang berkenaan;
    • Operasi Perniagaan: untuk memudahkan operasi perniagaan kami, dan untuk mengendalikan dasar serta prosedur syarikat; juga untuk membolehkan kami menggabungkan, menjual, memperoleh atau memindahkan aset (termasuk untuk merundingkan perkara yang dinyatakan di atas); dan
    • Tujuan lain: untuk tujuan perniagaan lain yang sah yang dibenarkan oleh undang-undang yang terpakai.

Sehingga ke tahap di mana kami masih bergantung kepada kepentingan sah kami sebagai asas undang-undang untuk kami menggunakan data peribadi anda, anda mempunyai hak untuk membantah penggunaan sedemikian, dan kami mesti menghentikan pemprosesannya, melainkan kami mempunyai alasan sah di mana penggunaannya dapat mengatasi minat, hak dan kebebasan anda atau di mana kami perlu memproses data untuk unit perniagaan, pelaksanaan atau pembelaan tuntutan undang-undang (lihat ‘Hak Anda’).

  • Penggunaan maklumat berdasarkan persetujuan anda. Di mana anda memberikannya dan kami bergantung kepada persetujua anda
    • kami boleh menggunakan data peribadi yang dirujuk di atas dalam subseksyen ‘Kategori Khas Data Peribadi’ (antaranya data kesihatan dan data lokasi) bagi tujuan yang dinyatakan dalam Polisi ini.
    • kami mungkin menggunakan data peribadi yang dirujuk di atas pada bahagian ‘Data Peribadi yang Kami Kumpul’ bagi tujuan pemasaran berdasarkan profil anda menerusi e-mel, SMS, aplikasi, notifikasi terus, cara elektronik lain atau sebaliknya; merakamkan panggilan perkhidmatan pelanggan kami untuk tujuan kualiti dan pengurusan; memberi peluang untuk berhubung dan berinteraksi dengan kenalan telefon anda di Runkeeper; berkongsi data peribadi (terhad) dengan Race Roster; berkongsi data aktiviti Runkeeper anda dengan pengguna Runkeeper yang lain; menghantar risalah semasa; dan menyertai projek kajian khusus atas persetujuan anda.
    • kami juga mungkin meminta persetujuan anda untuk memproses data peribadi tertentu untuk tujuan khusus yang lain. Jika kami berbuat demikian, kami akan memberikan anda butiran penuh data peribadi yang ingin kami proses dan tujuan penggunaan sedemikian, supaya anda boleh mempertimbangkan dengan teliti sama ada anda ingin bersetuju untuk meneruskannya.

 

Anda boleh menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa seperti yang dinyatakan di bahagian ‘Hak Anda’ di bawah.

 

BAGAIMANA KAMI BERKONGSI DATA ANDA

Kami mungkin berkongsi data peribadi anda dengan pihak-pihak berikut:

  • Pengawal data dalam Kumpulan ASICS. Syarikat-syarikat ASICS yang bertanggungjawab mungkin menggunakan data peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Polisi ini. companies that may use your personal data as described in this Policy. Gambaran penuh mengenai syarikat-syariakt ASICS yang bertanggungjawab boleh didapati di sini.
  • Pembekal Perkhidmatan dan Pemprosesan. Dengan vendor pihak ketiga, ejen, penyedia perkhidmatan dan entiti gabungan yang terbabit dengan kami dalam menyediakan perkhidmatan bagi pihak kami, seperti sokongan untuk operasi dalaman tapak laman sesawang kami, kedai dalam talian (termasuk pemprosesan pembayaran dan pihak ketiga yang kami gunakan untuk menghantar pesanan ke alamat rumah anda), Perkhidmatan (contohnya pemprosesan sokongan teknikal), penyelidikan, pemasaran digital serta perkhidmatan sokongan produk luar talian yang berkaitan, penyimpanan data dan perkhidmatan lain.

Dalam menyediakan perkhidmatan mereka, pihak ketiga ini boleh mengakses, menerima, mengekalkan atau sebaliknya memproses data peribadi bagi pihak kami. Kontrak kami dengan penyedia perkhidmatan ini tidak membenarkan penggunaan maklumat anda untuk tujuan komersial mereka sendiri. Selaras dengan keperluan undang-undang yang terpakai, kami mengambil langkah munasabah secara komersial untuk meminta pihak ketiga melindungi data peribadi anda dengan sebaiknya dan hanya memprosesnya mengikut arahan kami.

  • Rakan kongsi. Sesekali ASICS mungkin menawarkan perkhidmatan atau aplikasi dengan kerjasama rakan kongsi kami, di mana ia mungkin mendedahkan data peribadi anda kepada rakan kongsi itu, tetapi sekiranya anda memberi persetujuan atau meminta kami berbuat demikian, atau di mana ia berasa perlu dilakukan untuk memenuhi pesanan atau memberi maklum balas kepada permintaan anda. Kami akan maklumkan kepada anda terlebih dahulu sebelum berkongsi maklumat dan anda mempunyai pilihan untuk tidak mengambil bahagian atau sebaliknya membantah perkongsian tersebut. Jika anda memenangi pertandingan atau undian, kami boleh mendedahkan nama pemenang dalam talian.
  • Race Roster. Jika anda memilih untuk menyambungkan akaun OneASICS anda bersama akaun Race Roster account, data peribadi (termasuk nama, alamat e-mel dan data Runkeeper, antaranya data aktiviti larian) akan dikongsikan bersama Race Roster dan akan diprosses Race Roster mengikut polisi privasi berkenaan.
  • Pengiklanan atau rakan kongsi pemasaran. Kami mungkin berkongsi data peribadi terhad (seperti data pengenalan elektronik, maklumat hubungan, negara dan status penukaran) dengan rakan kongsi pengiklanan kami, termasuk platform media sosial seperti Facebook, Instagram, Google, Snapchat, Pinterest dan sebagainya bagi menunjukkan kepada anda cadangan dan iklan sasaran (juga pada laman sesawang atau media sosial pihak ketiga) berdasarkan bagaimana anda berinteraksi dengan kami atau mencipta khalayak sasaran tertentu.
  • Pengguna Runkeeper. Kami juga mungkin berkongsi data latihan dan larian anda bersama pengguna Runkeeper yang lain (hubungan atau rakan saranan) jika anda sudah memberikan kebenaran kepada kami untuk melakukannya.
  • Pihak ketiga dalam kes keperluan undang-undang. Kami mungkin mendedahkan data peribadi anda jika kami percaya bahawa kami dikehendaki berbuat demikian oleh pihak undang-undang, atau dengan berbuat demikian adalah perlu bagi mematuhi proses undang-undang; apabila kami percaya ia perlu atau sesuai untuk mendedahkan data peribadi kepada pihak berkuasa penguatkuasa undang-undang, seperti untuk menyiasat penipuan sebenar atau yang disyaki atau pelanggaran undang-undang, pelanggaran keselamatan, atau pelanggaran Polisi ini; untuk bertindak balas kepada sebarang tuntutan terhadap kami; dan untuk melindungi hak, harta, atau keselamatan peribadi ASICS, pelanggan kami, atau orang awam.
  • Transaksi Korporat. Kami mungkin akan mendedahkan data peribadi, sebagai salah satu daripada sebahagian mana-mana penggabungan, penjualan, pemindahan aset, pemerolehan, kebankrapan atau yang hamper sama, termasuk yang berkaitan dengan usaha wajar yang dijalankan sebelum berlaku perkara tersebut, jika dibenarkan oleh undang-undang.
  • Dengan Persetujuan. Kami juga akan mendedahkan maklumat mengenai anda, termasuk data peribadi kepada mana-mana pihak ketiga, di mana anda memberi kebenaran atau meminta kami melakukannya.

Walau apa pun dalam Polisi ini, kami mungkin berkongsi maklumat agregat atau yang tidak dikenal pasti dengan pihak ketiga untuk penyelidikan, pemasaran, analisis dan tujuan lain, dengan syarat maklumat tersebut tidak mengenal pasti individu tertentu.

 

COOKIES, ANALISIS DAN PERSONALISASI

Tertakluk kepada persetujuan anda terlebih dahulu (setakat yang diperlukan), kami dan pembekal pihak ketiga kami menggunakan cookies, tag GIF/piksel yang jelas, JavaScript, storan setempat, fail log dan mekanisme lain untuk mengumpul serta merekod maklumat secara automatik mengenai aktiviti semakan lewa anda, dan penggunaan Perkhidmatan. Kami mungkin menggabungkan “maklumat aktiviti” ini dengan data peribadi lain yang kami kumpulkan mengenai anda.

Secara umumnya, kami menggunakan maklumat aktiviti ini untuk memahami bagaimana Perkhidmatan kami digunakan, mengesan pepijat dan kesilapan, meningkatkan Perkhidmatan kami, mengesahkan kelayakan akaun, membenarkan log masuk, sesi pengesanan, mengelakkan penipuan dan melindungi Perkhidmatan kami, serta untuk tujuan pemasaran dan pengiklanan yang disasarkan, untuk personalisasi kandungan dan untuk tujuan analisis. Untuk maklumat terperinci mengenai mekanisme ini dan cara kami mengumpulkan maklumat aktiviti, lihat Polisi Cookie kami.

  • Do-Not-Track. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak bertindak balas atas permintaan Do-Not-Track. Walau bagaimanapun, anda boleh mematikan pengesanan tertentu seperti yang disertakan dalam Polisi Cookie yang berkenaan.

 

MEDIA SOSIAL

Apabila anda menyertai pelbagai forum media sosial seperti Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn dan sebagainya, anda harus mengenali dan memahami perkakasan yang disediakan oleh laman terbabit yang membolehkan anda membuat pilihan mengenai cara anda berkongsi data peribadi dalam profil media sosial anda.

Sila ambil perhatian bahawa amalan atau dasar privasi yang berkaitan pihak ketiga ini – bukan Polisi ini – terpakai pada pemprosesan data oleh perkasasan ini, jadi kami menggalakkan anda membaca notis privasi yang berkaitan, syarat penggunaan dan maklumat berkenaan cara data peribadi anda digunakan dalam persekitaran media sosial ini.

Selain itu, bergantung pada pilihan yang telah anda buat berkenaan tetapan anda pada pelbagai laman media sosial (dan/atau digabungkan dengan tetapan anda pada halaman ASICS), data peribadi tertentu mungkin dikongsi dengan ASICS mengenai aktiviti dalam talian dan profil media sosial anda (contohnya minat, status perkahwinan, jantina, nama pengguna, foto, ulasan dan kandungan yang telah anda siarkan/kongsi dan sebagainya).

 

JIKA ANDA BERUMUR BAWAH 16 TAHUN

Perkhidmatan dalam talian kami tidak ditujukan kepada kanak-kanak di bawah umur 13 tahun. Sekiranya anda percaya bahawa kami telah mengumpul maklumat mengenai kanak-kanak di bawah umur 13 tahun, sila hubungi kami (lihat ‘Pegawai Perlindungan Data - Hubungi dan Pertanyaan’ di bawah) supaya kami boleh mengambil langkah yang sesuai untuk memadam maklumat tersebut.

Sekiranya anda sekurang-kurangnya 13 namun berumur di bawah 16 tahun, sila dapatkan persetujuan ibu bapa atau penjaga anda sebelum memberi sebarang data peribadi mengenai diri anda kepada kami. Ibu bapa atau penjaga anda harus menghubungi syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda - gambaran keseluruhan mengenai syarikat ASICS yang berkenaan boleh didapati di sini - dan memberikan kami nama, alamat e-mel dan sebarang maklumat mengenal pasti lain seperti yang kami minta. ASICS memerlukan maklumat ini untuk mengesahkan bahawa mereka telah memberikan persetujuan yang diperlukan. Kami mungkin melakukan rujukan susulan menerusi telefon atau cara lain dalam beberapa keadaan. Jika anda berusia 13 tahun tetapi di bawah 16 tahun, jangan hubungi kami atau memberikan sebarang data peribadi sehingga ibu bapa atau penjaga sudah menghantar e-mel kebenaran untuk menggunakan maklumat hubungan anda dan penyediaan maklumat tersebut.

 

PEMINDAHAN ANTARABANGSA DATA PERIBADI ANDA

Harap maklum bahawa kami memindah dan memproses sebarang data peribadi yang anda berikan kepada kami kepada negara-negara selain negara tempat tinggal anda. Undang-undang negara ini tidak boleh memberikan tahap perlindungan yang sama kepada data peribadi anda. ASICS akan berusaha untuk memastikan bahawa semua perlindungan yang mencukupi disediakan dan semua undang-undang dan peraturan terpakai dipatuhi berkaitan dengan pemindahan tersebut.

Untuk data yang dipindahkan dari Kawasan Ekonomi Eropah (‘EEA’) atau United Kingdom ke negara-negara luar dari EEA/UK yang tidak menyediakan tahap perlindungan mencukupi, ASICS menggunakan Perjanjian Pemindahan Data Dalam Kumpulan berdasarkan Klausa Kontrak Standard EU yang diterima pakai oleh Suruhanjaya Eropah (‘Klausa Kontrak Standard’) dan peruntukan pemindahan undang-undang tempatan yang lain. Berkenaan dengan pemindahan dari EEA dan UK kepada pihak di luar syarikat kumpulan ASICS, ASICS akan mendasarkan pemindahan itu pada perlindungan yang sesuai, seperti Klausa Kontrak Standard atau pemindahan data atau mekanisme pensijilan lain yang diluluskan, bersama-sama dengan komitmen yang mengikat serta boleh dikuatkuasakan oleh penerima. Dalam setiap keadaan, ASICS akan menilai pemindahan dan memastikan bahawa sebarang langkah teknikal serta organisasi tambahan disediakan untuk memastikan tahap perlindungan yang mencukupi disediakan.

 

KESELAMATAN

ASICS telah melaksanakan langkah serta kawalan teknikal, fizikal dan organisasi yang direka bentuk untuk melindungi data peribadi yang kami kumpulkan daripada penggunaan yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang, pengubahan, akses atau pendedahan tanpa kebenaran, pemusnahan secara tidak sengaja atau salah dan kehilangan. Harap maklum bahawa walaupun di atas segala usaha kami ini, tiada langkah keselamatan yang boleh menjamin keselamatan mutlak. Selain itu, anda juga boleh mengambil langkah tertentu untuk melindungi akaun dan data peribadi anda, contohnya tidak menggunakan semula kata laluan merentasi berbilang tapak laman sesawang, memilih kata laluan yang tidak mudah diteka dan melaporkan segera sebarang aktiviti mencurigakan atau berlakunya akses akaun yang tidak dibenarkan.

 

PENYIMPANAN DATA

ASICS mengekalkan data peribadi anda selagi diperlukan untuk memenuhi tujuan yang dikumpulkan dan digunakan (contohnya untuk masa yang diperlukan bagi kami untuk menghantar risalah berita yang anda langgan, untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan kepada anda, menjawab pertanyaan atau menyelesaikan masalah teknikal dan lain-lain), kecuali tempoh yang lebih panjang diperlukan untuk tanggungjawab undang-undang kami atau untuk mempertahankan tuntutan undang-undang.

Sekiranya anda telah membuat akaun OneASICS atau akaun ASICS yang lain dengan kami, kami akan memadam akaun tersebut dan data peribadi atas permintaan anda atau 30 hari selepas ia tidak aktif. Kami akan mempertimbangkan akaun anda ‘tidak aktif’ apabila anda tidak menggunakan akaun OneASICS anda atau akaun ASICS lain selama tempoh 2 tahun. Sebelum akaun anda menjadi tidak aktif, kami akan memberitahu anda untuk menggunakan OneASICS anda atau akaun ASICS lain untuk menghalang akaun anda daripada tidak aktif. Apabila kami menutup akaun anda, data peribadi anda akan dipadamkan, kecuali anda menggunakan aplikasi RunKeeper, yang mana data akan disimpan untuk tambahan 4 tahun selepas akaun anda menjadi tidak aktif (melainkan anda meminta kami memadamkan data anda lebih awal). Selain itu, jika kami perlu menyimpan data peribadi tertentu untuk tempoh yang lama disebabkan oleh keperluan undang-undang, kami akan menyimpan data tersebut mengikut tempoh mandatori. 

 

HAK ANDA

Anda mungkin, tertakluk kepada undang-undang yang terpakai, mempunyai hak berikut berkenaan data peribadi anda: hak akses, hak pembetulan, hak untuk memadam, hak untuk menyekat pemprosesan data, hak untuk membantah terhadap pemprofilan dan hak anda untuk data mudah alih. Gambaran lengkap mengenai semua maklumat hubungan boleh didapati di sini.

Dalam keadaan kami bergantung kepada kepentingan sah kami untuk menggunakan data peribadi anda, anda juga berhak membantah penggunaan tersebut (melainkan jika kami boleh menunjukkan alasan sah yang munasabah untuk kegunaan yang mengatasi kepentingan, hak serta kebebasan anda atau di mana kami perlu memproses data untuk unit perniagaan, menjalankan atau pertahanan tuntutan undang-undang).

Kami akan membalas permintaan hak privasi anda selaras dengan undang-undang yang terpakai. Untuk perlindungan anda dan orang lain, kami mungkin (bergantung kepada jenis permintaan) perlu mengesahkan permintaan dan identiti anda sebelum menangani permintaan anda.

Anda boleh membatalkan persetujuan anda untuk menerima komunikasi pemasaran pada bila-bila masa, secara percuma dengan mengikut arahan dalam mana-mana komunikasi pemasaran. Anda juga boleh mengawal pilihan ini dalam tetapan profil anda.

Jika anda ingin membatalkan persetujuan anda kepada ASICS menggunakan data kesihatan dan data lokasi anda, anda boleh menghubungi syarikat ASICS yang bertanggungjawab menggunakan data peribadi anda (gambaran keseluruhan boleh didapati di sini). Anda juga boleh mengawal pilihan ini dalam tetapan profil dan peranti anda.

Sekiranya anda mempunyai soalan atau aduan mengenai cara memproses data peribadi anda, anda boleh menghantar e-mel ke syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda (gambaran keseluruhannya boleh didapati di sini). Sebagai alternatif, anda boleh mempertimbangkan membuat aduan dengan pihak berkuasa perlindungan data penyeliaan.

Pengguna dalam bidang kuasa tertentu mungkin mempunyai hak privasi tambahan yang berbeza seperti yang dinyatakan di bawah bahagian Sisihan Lokasi di bawah.

 

SISIHAN TEMPATAN

Dalam bidang kuasa tertentu, peraturan dan hak tambahan atau menyisih dikenakan kepada seperti yang dinyatakan dalam bahagian Hak Anda di atas. Sila klik pada bidang kuasa anda untuk melihat peraturan yang berkaitan.

Jepun

US (California dan Nevada)

Brazil

Australia

New Zealand

Tanah Besar China

Korea Selatan

Singapura

Thailand

Malaysia

Afrika Selatan

 

LAMAN SESAWANG LAIN

Laman sesawang dan aplikasi mudah alih kami mengandungi pautan ke laman sesawang pihak ketiga; jika anda mengikuti pautan ini, anda akan keluar dari laman sesawang dan aplikasi mudah alih kami. Walaupun laman sesawang pihak ketiga ini dipilih dengan penuh perhatian, ASICS tidak dapat menerima liabiliti untuk penggunaan data peribadi anda oleh organisasi ini. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk pernyataan privasi laman sesawang yang anda lawati (jika kenyataan tersebut disediakan).

 

PERUBAHAN KE POLISI

Kami boleh mengubah Polisi ini dari semasa ke semasa dengan menyiarkan versi Polisi yang dikemas kini di laman sesawang dan aplikasi kami. Kami akan memberi anda notis yang munasabah di laman sesawang kami mengenai sebarang perubahan material. “Tarikh berkuatkuasa” pada bahagian atas polisi ini menunjukkan apabila perubahan tersebut akan mula berkuatkuasa. Kami menggalakkan anda untuk melawat dengan kerap untuk terus dimaklumkan mengenai cara kami menggunakan data peribadi anda.

 

PEGAWAI PERLINDUNGAN DATA - HUBUNGAN DAN PERTANYAAN

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai pemprosesan data peribadi anda atau Polisi ini, sila hubungi Pegawai Perlindungan Data ASICS, atau syarikat ASICS yang bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda. Gambaran keseluruhan semua butiran hubungan boleh didapati di sini.

 

GAMBARAN KESELURUHAN SYARIKAT ASICS YANG BERTANGGUNGJAWAB UNTUK PENGGUNAAN DATA PERIBADI

Bergantung kepada Perkhidmatan yang anda gunakan, produk yang anda beli dan tempat tinggal anda, syarikat ASICS yang berikut bertanggungjawab untuk menggunakan data peribadi anda.

Klik di sini untuk menghubungi syarikat-syarikat ASICS berikut.  

 

GLOBAL

ASICS RUNKEEPER DAN ASICS STUDIO

Apabila anda menggunakan/membeli Perkhidmatan dan produk berikut: Aplikasi ASICS Runkeeper atau ASICS Studio, ASICS Runner App, Inc. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda:

Butiran maklumat lanjut ASICS Runner App, Inc. adalah seperti berikut:

ASICS Runner App, Inc.
125 Summer St., Fl. 2, Boston,
MA 02111 U.S.A.

Bagi penduduk EU, ASICS Europe B.V. akan bertindak selaku wakil seperti yang termaktub dalam Artikel 27 GDPR untuk ASICS Runner App, Inc. Bagi penduduk UK, ASICS UK Limited akan bertindak sebagai wakil seperti yang termaktub pada Artikel 27 UK GDPR untuk ASICS Runner App, Inc. Untuk maklumat hubungan lanjut (juga daripada Pegawai Perlindungan Data) sila lihat butiran di bawah.

 

PERKHIDMATAN GLOBAL DISEDIAKAN OLEH ASICS CORPORATION

Apabila anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Corporation (seperti ASICS FOOT ID Static, ASICS STEPNOTE), atau jika anda menyertai perlumbaan atau acara tajaan ASICS global (seperti ASICS World Ekiden, cabutan bertuah global ASICS), atau projek penyelidikan oleh Institut Sains Sukan ASICS, ASICS Corporation akan bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Corporation
7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku
Kobe 650-8555 Japan 

Bagi penduduk EU, ASICS Europe B.V. akan bertindak selaku wakil seperti yang termaktub dalam Artikel 27 GDPR untuk ASICS Runner App, Inc. Bagi penduduk UK, ASICS UK Limited akan bertindak sebagai wakil seperti yang termaktub pada Artikel 27 UK GDPR untuk ASICS Runner App, Inc. Untuk maklumat hubungan lanjut (juga daripada Pegawai Perlindungan Data) sila lihat butiran di bawah.

 

JEPUN

PRODUK DAN PERKHIDMATAN ASICS

Sekiranya anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Jepun, atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Japan Corporation, ASICS Japan Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Japan Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Japan Corporation
3-1-18, Shinsuna, Koto-ku
Tokyo 136-8585 Japan

 

KOMPLEKS SUKAN ASICS TOKYO BAY

Apabila anda melawat ke fasiliti Kompleks Sukan ASICS Tokyo Bay dan/atau menggunakan aplikasi ASICS Sports Complex, ASICS Sports Complex Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Sport Complex Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Sports Complex Corporation  
3-1-18, Shinsuna, Koto-ku 
Tokyo 136-8585 Japan

 

UNOHA

Jika anda telah membeli produk UNOHA di kedai kami, atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh UNOHA, ASICS Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Corporation
7-1-1, Minatojima-Nakamachi, Chuo-ku
Kobe 650-8555 Japan 

 

EROPAH, UK, AFRIKA DAN TIMUR TENGAH

PRODUK DAN PERKHIDMATAN ASICS

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan global ASICS, jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di rantau ini, atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Europe BV., ASICS Europe B.V. akan memproses data peribadi anda untuk tujuan yang ditetapkan dalam Polisi Privasi ASICS dan bertanggungjawab untuk penggunaan tersebut.

Maklumat lanjut:

ASICS Europe B.V.
Taurusavenue 165
2132 LS Hoofddorp, the Netherlands

Pegawai Perlindungan Data untuk ASICS Europe B.V. boleh dihubungi di sini.

Bagi penduduk UK, ASICS UK Limited  akan bertindak sebagai wakil seperti termaktub pada Artikel 27 UK GDPR untuk ASICS Europe B.V. Untuk butiran lanjut maklumat hubungan (juga dari Pegawai Perlindungan Data) sila lihat di bawah.

Bagi penduduk di negara-negara berikut, syarikat ASICS tempatan juga boleh dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.

 

Jerman: ASICS Deutschland GmbH
Hansemannstrasse 67,
41468 Neuss, GERMANY

Perancis: ASICS France s.a.s.
1310 avenue des Platanes
CS 55000 34974 Lattes Cedex FRANCE

Itali: ASICS Italia S.r.l.
Via Fratelli Ceirano 3a
Madonna dell’Olmo 12100 Cuneo ITALY

Austria: ASICS Austria GmbH
MoosfeldstraBe 15101
Bergheim bei Salzburg AUSTRIA

Republik Czech: ASICS Austria GmbH
Fashion Arena Outlet Center - j.94 Zemanhofova 440,
10800 Praha 10 CZECH REPUBLIC

Poland: ASICS Polska Sp.zo.o.
Bitwy Warszawskiej 1920 r.7b
02-366 Warszawa POLAND

Sepanyol: ASICS Iberia S.L.
Calle Doctor Ferrán número 25
08034 Barcelona SPAIN

Norway: ASICS Norge AS
Luhrtoppen 2 1470
Lørenskog NORWAY

Sweden: ASICS Sverige AB
Humlegardsgatan 22
Stockholm SWEDEN

Denmark: ASICS Denmark A/S
Robert Jacobsens Vej 66-2
2300 København DENMARK

United Kingdom: ASICS UK Limited
Clearwater 3, Lingley Mere Business Park,
Lingley Green Avenue
Warrington WA5 3UZ UNITED KINGDOM

Ireland: ASICS UK Limited
Kildare Village, Unit 11 Nurney Road
Kildare Town Co. Kildare IRELAND

Portugal: ASICS Portugal  
Ed.Art’s, Pq.Nações-Pas., Cantábrico, Av D.João II, Lt.1.18/D5
1928 – 026 Lisbao PORTUGAL

Russia: ASICS RUSSIA
Olympiysky prospect, 14, 13 floor
Moscow, 129090 RUSSIA

Afrika Selatan: ASICS South Africa (Pty) Ltd.
Old Warehouse Building Black River Park South Fir Street Observatory
Cape Town, SOUTH AFRICA

Timur Tengah: ASICS Middle East Trading LLC
Design District (D3) Building 5, Unit B307
Dubai United Arab Emirates

 

PRODUK DAN PERKHIDMATAN HAGLOFS

Apabila anda membeli produk Haglöfs di kedai kami, atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Haglöfs AB, Haglöfs AB akan menggunakan data peribadi anda untuk tujuan yang ditetapkan dalam Polisi Privasi ASICS dan bertanggungjawab untuk penggunaan tersebut.

Butiran maklumat lanjut Haglöfs adalah seperti berikut:

Haglöfs AB,
Henry Bergstens väg 3, Hus B SE-176 69 Järfälla, Sweden 

Bagi penduduk di negara-negara berikut, syarikat Haglöfs tempatan turut dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda.  

 

United Kingdom: Haglöfs UK 
River Mill, Staveley Mill Yard , 
Staveley, Cumbria, LA8 9LR, UK 

Sweden: Nordic Outdoor Group AB 
Box 520, SE-77427  
Avesta, SWEDEN 

Norway: Haglöfs AS 
O.H Bangsvei 51, 
1363 Høvik, Norway 

Denmark: Haglöfs A/S 
Langhøjvej 1 C, True 
8381 Tilst, Denmark 

Jerman: Haglöfs Deutschland GmbH 
Albert-Einstein-Str. 6, 
87437 Kempten, Germany 

Finland: Haglöfs Oy 
Vantaankoskentie 14, 
01670 Vantaa, Finland 

 

AMERIKA SYARIKAT

Sekiranya anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Amerika Syarikat atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS America Corporation, ASICS America Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS America Corporation adalah seperti berikut:

ASICS America Corporation
7755 Irvine Center Drive, Suite 400
Irvine, California 92618

 

KANADA

Sekiranya anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Kanada atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Canada Corporation, ASICS Canada Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Canada Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Canada Corporation
5015 Spectrum Way, Unit 401
Mississauga, ON, L4W 0E4

 

MEXICO

Sekiranya anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Mexico atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V., ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V. adalah seperti berikut:

ASICS Sports Mexico, S.A. de C.V.
Av. Prolongacion Paseo de la Reforma No. 1236
Colonia Santa Fe, 05348, Mexico, D.F

 

BRAZIL 

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Brazil atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda, ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda. adalah seperti berikut:

ASICS Brasil Distribuição e Comércio de Artigos Esportivos Ltda.
Avenida das Nações Unidas, nº 14.261, 15° andar, ALA A, Edifício W TORRE, Vila Gertrudes, CEP: 04794-000, São Paulo/SP. Brazil.
E-mel: privacidade.br@asics.com
Telefon: 0800 722 7427 / 5056-8450

 

CHILE

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Chile atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Chile Spa, ASICS Chile Spa akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Chile Spa adalah seperti berikut:

ASICS Chile Spa
Alcantara Nº 1303 Las Condes district, Santiago, Chile.
E-mel: privacidade.br@asics.com

 

COLOMBIA

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Colombia atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Colombia S.A.S., ASICS Colombia S.A.S. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Colombia S.A.S. adalah seperti berikut:

ASICS Colombia S.A.S.
Edificio Torres Unidas II Carrera 9#113-52 Oficinas 1203/1204. Bogota, Colombia.
E-mel: privacidade.br@asics.com

 

AUSTRALIA

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Australia atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Oceania Pty Ltd menerusi asics.com, onitsukatiger.com, ASICS Oceania Pty Ltd akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Oceania Pty Ltd adalah seperti berikut:

ASICS Oceania Pty Ltd (ABN 59 003 091 389)
6 Darling Street
Marsden Park, NSW 2765, Australia

 

CHINA

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di China atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS China Trading Co., Ltd., ASICS China Trading Co., Ltd. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS China Trading Co., Ltd. adalah seperti berikut:

ASICS China Trading Co., Ltd.
21F,Tower2, Shanghai Arch, No.533, Loushanguan Road,
Changning District, Shanghai, China, 200051

 

HONG KONG

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Hong Kong atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS HongKong Limited, ASICS HongKong Limited akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS HongKong Limited adalah seperti berikut:

ASICS HongKong Limited
Unit 706-7, 7/F, Tower A, Manulife Financial Centre, No. 223-231 Wai Yip Street,
Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong

 

TAIWAN

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Taiwan atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Taiwan Corporation, ASICS Taiwan Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Taiwan Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Taiwan Corporation
14F., No 88, SEC.2, Jhongsiao E. Rd.
Jhongjheng Dist.,Taipei, 10050, Taiwan, R.O.C.

 

KOREA SELATAN

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Korea Selatan atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Korea Corporation, ASICS Korea Corporation akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Korea Corporation adalah seperti berikut:

ASICS Korea Corporation
15F, Samhwa Tower, 16 Euljl-ro 5-gll. Jung-gu, Seoul 04539,
the Republic of Korea

 

SINGAPURA

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Singapura atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Asia PTE. LTD, ASICS Asia PTE. LTD akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Asia PTE. LTD adalah seperti berikut:

ASICS Asia PTE. LTD.
One Raffles Place #24-00
Singapore 048616
 

Shruti Singh adalah Pegawai Perlindungan Data untuk ASICS Asia PTE. LTD.
Butiran lanjut maklumat hubungan Pegawai Perlindungan Data ini ialah:
dataprotection-asia@asics.com
One Raffles Place #24-00 Singapore 048616
Pegawai Perlindungan Data untuk ASICS Asia PTE. LTD. boleh dihubungi di sini

 

THAILAND

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Thailand atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Thailand Co. Ltd., ASICS Thailand Co. Ltd. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Thailand Co. Ltd. adalah seperti berikut:

ASICS Thailand Co., Ltd.
11/1 AIA Sathorn Tower 14th Floor, Unit 01 South Sathorn Road, Yannawa, Sathorn,
Bangkok 10120 Thailand

 

MALAYSIA

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Malaysia atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Malaysia Sdn. Bhd., ASICS Malaysia Sdn. Bhd. akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Malaysia Sdn. Bhd. adalah seperti berikut:

ASICS Malaysia Sdn. Bhd.
Level 23B, Axiata Tower 9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur Sentral
50470 Kuala Lumpur, Malaysia

 

VIETNAM

Jika anda telah membeli produk ASICS di kedai kami di Vietnam atau jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS Vietnam LLC, ASICS Vietnam LLC akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS Vietnam LLC adalah seperti berikut:

ASICS Vietnam LLC
Saigon Centre, Lot L2-26-29, 67 Le Loi, Ben Nghe Ward,
District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam

 

INDIA

Jika anda menggunakan salah satu Perkhidmatan yang ditawarkan oleh ASICS India Private Limited, ASICS India Private Limited akan dianggap bertanggungjawab untuk mengumpul dan menggunakan data peribadi anda. Butiran maklumat lanjut ASICS India Private Limited adalah seperti berikut:

ASICS India Private Limited
6th Floor, Two Horizon Centre, Sector 43, DLF Phase V, Golf Course Road,
Gurgaon, Haryana 122002 India

 

MAKLUMAT KHAS UNTUK PENGGUNA MALAYSIA

JIKA ANDA BERUMUR BAWAH 18 TAHUN

Sekiranya anda berumur kurang daripada 18 tahun, sila dapatkan persetujuan ibu bapa atau penjaga anda sebelum memberi kami sebarang data peribadi mengenai diri anda. Ibu bapa atau penjaga anda perlu menghubungi kami di sini dan memberi kami nama, alamat e-mel dan sebarang maklumat mengenal pasti lain yang akan kami minta. Jika anda berumur di bawah 18 tahun, jangan hubungi kami atau berikan kami sebarang data peribadi sehinggalah ibu bapa atau penjaga anda telah menghantar e-mel kepada kami untuk menghubungi anda dan memberikan kebenaran untuk maklumat tersebut.

 

PENGGUNAAN BAHASA UNTUK POLISI INI

Selaras dengan Seksyen 7(3) Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 (PDPA), Polisi ini
dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan atau tidak konsisten antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diutamakan.